
8
מנות
15 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
את המתכון המקורי יצר השף מיקי שמו. עוגת הגבינה המופלאה הזו אינה דורשת הכנה מסובכת ומתהדרת בטעם עדין ובמרקם נעים שאני אוהבת גם יום או יומיים אחרי האפיה. אני ממליצה לקרר את עוגת הגבינה במקרר, שם היא מתייצבת והטעמים מתחזקים. ניתן להוסיף פירות הדר כמו לימון, תפוז או ליים לפי הטעם. טיפ: מומלץ לקרר את העוגה לאחר ההוצאה מהתנור, לעטוף בניילון נצמד (בתבנית האפייה), להניח במקרר למשך 24 שעות, ורק לפני ההגשה להוסיף פירות טריים ואבקת סוכר. הטעם והמרקם שיתקבלו ישאירו אתכם מרוצים ביותר!
רעיונות לשדרוג – בסיס שוקולדי: מכינים את הבסיס עם ביסקוויטי תה שוקולד בכמות המפורטת למטה.
ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, לשפוך מעל את המלית ולאפות לפי ההוראות.
מצרכים
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
- 100 גרם חמאה ללא מלח מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת
- 240"מל חלב
- 100 גרם סוכר
- 400 גרם שמנת חמוצה
- 80 גרם פודינג וניל אינסטנט
- 2 ביצים גדולות
- גרידה מ-1/2 לימון או תפוז
- 300 גרם אוכמניות טריות או קפואות
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור ל-150 מעלות.
בסיס: מערבבים 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק עם 100 גרם חמאה מומסת עד לתערובת אחידה ומהדקים לתחתית תבנית משומנת בקוטר 23 ס"מ ומקפיאים.
מלית גבינה: בקערה גדולה מערבבים 500 גרם גבינת שמנת, 240'מל חלב, 100 גרם סוכר, 400 גרם שמנת חמוצה, 80 גרם פודינג וניל אינסטנט, 2 ביצים וגרידת 1/2 לימון או תפוז בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצקים אותה על הבסיס.
אופים ב-150 מעלות במשך 60 עד 75 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים וקצת רכה במרכז.
מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה. העוגה נשמרת במקרר עד שבוע.
לפני ההגשה אפשר להניח פירות טריים מעל ולפזר מעט אבקת סוכר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!