16
מנות
זמן הכנה:
15 דק
זמן כולל:
65 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1 כוס תה פושר מ-2 תיונים (ניתן להמיר ב1 כוס מים רותחים עם 1 כף קפה נמס)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- לקישוט: שקדים טחונים
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-165 מעלות.
משמנים מראש 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24
2.
בקערה בינונית שמים ביצים, שמן, סוכר לבן וחום, קינמון, ודבש וטורפים מעט רק עד לאיחוד.
3.
בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת אפיה, סודה, ומלח ומערבבים מיד.
4.
מוסיפים מחצית מתערובת הקמח אל הבלילה ומחצית מכוס התה, וטורפים היטב עד לאיחוד. לאחר מכן, מוסיפים את שאר הקמח ושאר התה וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
5.
מוזגים את הבלילה לתבניות המשומנות (עד לחצי מגובה התבנית)ף מפזרים מעל מעט שקדים פרוסים ומכניסים לאפיה 40 -50 דקות, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
6.
לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור ממתינים שעה לצינון ומברישים מעל העוגה מעט דבש (לא חובה)
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!