
מנות
15 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
ניסיתי הרבה עד שהגעתי לתוצאה הזאת – עוגת תפוזים רטובה ואוורירית כמו שאנחנו אוהבים!
מצרכים
- 2 כוסות קמח (בפסח - קמח תפוחי אדמה)
- 4 ביצים
- 1/4 1 כוס סוכר
- 1 כף סוכר ניל (שקית אחת)
- 1 כף אבקת אפיה (שקית אחת)
- 1 כוס שמן
- מיץ מ-2 תפוזים (או 1 כוס מיץ תפוזים)
- 1 כף גרידת תפוז
- 1/2 1 כף ברנדי או 1 כפית רום (לא חובה)
- 1/4 כוס קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגלישקייק.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים , וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים לקערה בזרם דק את הסוכר תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
בקערה נוספת שמים את החלמונים, ברנדי (או רום), תמצית וניל, סוכר וניל, שמן , מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים . (אם התערובת סמיכה מידי - ניתן להוסיף 1/4 כוס חלב סויה / מים / מיץ תפוזים, ולערבב)
שופכים את הבלילה לקערת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית המוכנה ומכניסים לתנור ל 40 דקות.
אחרי שהעוגה מצטננת, זורים מלמעלה את אבקת הסוכר.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!