
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
85 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
בהשראת המתכון הפשוט של העוף בזעתר, שילבנו תבלין בהרט יחד עם פטריות בשרניות כדי ליצור מתכון עוף קל וטעים נוסף.
אפשר להכין את המתכון עם חתיכות עוף או עם עוף שלם צלוי – בשתי הדרכים הוא יוצא מושלם. אנחנו אהבנו את השילוב עם מיץ תפוזים, אך ניתן להחליף בלימון למי שמעדיף.
מומלץ להגיש עם אורז, פסטה או פירה.
מצרכים
- 225 גרם פטריות קרמיני חצויות
- 6 שוקי עוף או 4 רבעי עוף
- 3 כפות תבלין בהרט
- 1–2 כפיות מלח גס
- מיץ וגרידה מתפוז אחד
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרססים תבנית צלייה בתרסיס שמן.
2.
מפזרים את הפטריות על התבנית.
מסדרים את חתיכות העוף מעל הפטריות.
3.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הבהרט, המלח, גרידת התפוז, מיץ התפוזים ושמן הזית.
4.
יוצקים את הרוטב על העוף והפטריות, כך שעור העוף מצופה בתערובת השמן.
5.
אופים בתנור ללא כיסוי למשך שעה ו-25 דקות, או עד שהעור מעט שחום ופריך. מגישים חם.
טיפ להכנה מראש: ניתן לערבב את התבלינים עם השמן והמיץ ערב לפני, ולשמור בשקית זיפלוק יחד עם הפטריות והעוף. כשרוצים לבשל, פשוט מניחים את תוכן השקית בתבנית ואופים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!