
4
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
55 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
ניתן גם להחליף את העוף בגרגרי חומוס כדי לקבל ארוחה טבעונית / צמחונית מעולה.
הצעת הגשה: הגישו לצד גזרים צלויים.
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף, חתוך ופרוס דק
- 6 תרמילי הל, טחונים
- 1 כוכב אניס שלם
- ¼ 1 כפיות מלח גס
- 6 שיני שום, כתושות
- ½ 1 כפיות כורכום
- 450 גרם חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לחתיכות בגודל 2 ס"מ
- ¼ 2 כוסות ציר מרק עוף (או ציר מרק ירקות)
- ½ 1 כוסות אורז בסמטי חום
- 1 כוס משמשים מיובשים ,חתוכים קטן
- לעיטור: ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים, ¼ כוס עלי כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1.
בסיר בינוני עם מכסה, מחממים שמן זית על חום בינוני גבוה. מוסיפים בצל, הל, כוכב אניס, ¼ כפית מלח. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקורמל, כ 15 דקות, ונזהרים שלא יישרף. מוסיפים את השמן והכורכום, מערבבים ומבשלים לדקה נוספת.
2.
מוסיפים את העוף ומבשלים 4 דקות, מערבבים לציפוי העוף עם תערובת הבצל והתבלינים.
3.
מוסיפים את ציר המרק ואת המלח הנותר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והמשמשים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים על חום נמוך עד שהאורז סופג את הנוזלים, כ 30 דקות (או לפי ההוראות ע"ג חבילת האורז) . מורידים מהאש ומשאירים מכוסה 12 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים מעט את האורז עם מזלג. מסירים את תרמילי ההל ואת כוכב האניס . מעטרים בשקדים וכוסברה אם רוצים לפני ההגשה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!