
8
פרגיות
זמן הכנה:
20 דק'
20 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
המנה הזו קלה להכנה אבל נראית מאוד אלגנטית.
תמיד ניתן להשתמש בסלק מוכן (שנמכר באריזת ואקום) כדי לחסוך זמן, אבל אני מבטיחה ששימוש בסלקים טריים טעים הרבה יותר. אפשר לבשל את הסלק עד 5 ימים מראש!
אל תהססו להשתמש בכל אגוז אחר במתכון הזה במקום שקדים (ההמלצות שלי הן אגוזי לוז או פיסטוקים).
מצרכים
- 2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות פלפל שחור טחון טרי
- 8 נתחי פרגיות (ללא עצמות ועור)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן)
- 2 אשכוליות
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס נענע טרייה, ללא הגבעולים, קצוצה
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה
1.
מניחים את הסלקים בסיר קטן וממלאים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה למשך 25 דקות.
2.
בזמן שהסלקים מתבשלים, בקערת הגשה גדולה שמים 1 כפית מלח ופלפל, 2 כפות שמן זית, את המיץ של אשכולית אחת, חומץ אורז, סילאן, נענע ושקדים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
3.
מסננים את הסלקים ומניחים בקערת ההגשה. חותכים את האשכולית השנייה ומניחים גם אותה בקערה.
4.
חותכים את העוף לחתיכות גדולות ומפזרים עליו את המלח והפלפל הנותרים.
5.
מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומחממים היטב.
6.
מוסיפים את העוף ונותנים לו להיצרב למשך 4 דקות. הופכים את העוף, מוסיפים את הכרישה למחבת ומערבבים היטב. (לא למלא את המחבת יותר מדי כל פעם, יש לעבוד בכמה סבבים).
7.
מבשלים לעוד 4 דקות עד שהעוף מבושל לחלוטין ומניחים בקערת ההגשה. מערבבים היטב ומגישים חם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!