
4
מנות
10 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מחבת כבדה שמתאימה גם לכיריים וגם לתנור (רצוי גדולה במיוחד אם יש צורך) היא לדעתי פריט חיוני במטבח.
הדבר הנפלא בהכנת עוף במחבת הוא העור הפריך והזהוב שמתקבל כשצורבים אותו במשך 8-10 דקות מכל צד, ולאחר מכן משלימים את הבישול בתנור. הצריבה גם "נועלת" את הנוזלים, כך שהעוף יוצא עסיסי, מלא בטעם .
המתכון הזה צבעוני וחי עם המתיקות של תפוחים, אגסים וענבים. שילוב של חרדל, קינמון, שום וטימין מעגל את טעמי המנה. ולסיום – זילוף בלסמי שמוסיף חמיצות עדינה שמאזנת את המתיקות של הפירות.
מצרכים
- 1 כפית שמן זית
- 4 כרעיים - ירכי עוף עם עצם ועור (כ-900 גרם)
- 2 תפוחים חמצמצים, כגון פינק ליידי או גרני סמיט, ללא הליבה וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 2 אגסים בשלים אך מוצקים, ללא ליבה וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אבקת חרדל (לא חובה)
- 1/2–3/4 כוס ציר עוף
- 1 כוס ענבים אדומים
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף עלי טימין טריים או 1 כפית טימין מיובש
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת חסינת חום בקוטר 30 ס''מ או גדולה יותר על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף וצורבים 8–10 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
אם יש במחבת עם העוף יותר מ-2 כפות שומן, מסננים את העודפים. מוסיפים את התפוחים והאגסים ומטגנים במשך 4–6 דקות, עד שמתחילים להזהיב.
מוסיפים את השום, המלח, הקינמון ואבקת החרדל ומטגנים כדקה נוספת.
מחזירים את ירכי העוף למחבת, מוסיפים 1/2 כוס ציר עוף ומביאים לרתיחה.
מעבירים לתנור ואופים 15 דקות.
מוסיפים את הענבים ועוד 1/4 כוס ציר עוף אם הנוזלים הצטמצמו יותר מדי, ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות.
מזלפים חומץ בלסמי, מפזרים טימין ומגישים כל ירך עוף עם כ-1 כוס מהפירות הצלויים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר