
4-6 מנות
15 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
עוף צלוי הוא אחת המנות הפשוטות והאהובות – ובכל זאת, לא מעט בשלנים נרתעים מלהכין אותו. אבל אין מה לחשוש! עם כמה פעולות פשוטות, גם אתם תדעו להכין עוף עסיסי עם עור פריך וטעים במיוחד. בהמשך המתכון מחכים לכם טיפים שיקלו עליכם את כל התהליך:)
מצרכים
- 2 עופות שלמים (כ-1.6 ק"ג כל אחד)
- מספר גבעולי טימין טרי או 1 כף טימין יבש
- 1 לימון חתוך לרבעים
- ראש שום שלם, חתוך לחצי לרוחב
- שמן זית כתית מעולה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-260 מעלות.
משפשפים את העופות בשמן זית ומתבלים היטב במלח ופלפל – גם בחלק הפנימי וגם מבחוץ.
מחלקים את רבעי הלימון, השום והטימין בין שני העופות ומכניסים לתוך ה"חלל" הפנימי של כל עוף.
מניחים את העופות, כשחזה העוף פונה כלפי מעלה, בתבנית שמתאימה בגודלה לשניהם.
צולים במשך 10 דקות בחום גבוה, ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות וממשיכים לצלות עד שמדחום שמוחדר לירך מראה 65 מעלות (כ-40–50 דקות).
מכסים את העופות באופן רופף בנייר אלומיניום ונותנים להם לנוח 10 דקות לפני הפריסה.
שופכים את הנוזלים מהתבנית לכוס, מחכים להפרדת השומן ומסננים.
כשהעוף מוכן להגשה, מוזגים מעליו את הרוטב שנוצר.
הכנת עוף שלם צלוי:
מניחים את העוף על קרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה, חותכים לאורך שני צדי עצם החזה – כך חוצים את העוף לשניים.
חותכים כל חצי בין הירך לחזה – מתקבלים ארבעה רבעים של עוף.
אם רוצים, אפשר גם להפריד את השוק מהירך – וכך מתקבלים שישה חלקים בסך הכול.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!