
1
עוף שלם (לכ 4-6 סועדים)
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו15 דק'
1 שעות ו15 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 עוף שלם (מספר 3)
- 1 בקבוק בירה לבנה
- 200 גרם דבש טהור
- 2 כפות סויה בהירה
- מעט שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 כפית מלח גס
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום פרוסות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה
1.
בקערה מערבבים את כל התבלינים למשרה אחיד. מורחים את העוף במשרה תוך עיסוי העוף.
מומלץ להשרות ללילה או שניים במקרר בקערה עם שארית המרינדה להחדרת הטעמים לתוך העוף!
2.
מחממים תנור ל170 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים (תורמת לעסיסיות)
מניחים את העוף המושרה על רשת מעל התבנית עם המים ואופים למשך כ 50 דקות.
3.
מוציאים את תבנית המים ומניחים מתחת לעוף תבנית ריקה שתאסוף את הנוזל של העוף.
מעלים את החום בתנור ל200 מעלות ואופים עוד כ15 דקות להשחמה וקריספיות.
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!