
12
מנות
20 דק'
2 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
קינוח שוקולד עשיר ובריא יותר שתשמחו להוסיף לתפריט הקינוחים שלכם. אם אתם אוהבים תבלינים, תתאהבו בטארט הזה, אך אפשר להפחית בכמות הקאיין אם תרצו ליהנות רק מטעם הקינמון.
מצרכים
- 1 כוס שיבולת שועל
- 2/3 כוס קמח חיטה מלאה
- 1/3 כוס סוכר קוקוס
- 1/3 כוס שמן קוקוס
- 2 כפות מים
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 1/4 כפית קינמון
- 1/8 כפית מלח
- 225 גרם שוקולד מריר (שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ)
- 1 כוס חלב קוקוס
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית קאיין
- 1/4 כפית מלח
- קינמון (לקישוט)
אופן ההכנה
קלתית:
מחממים תנור ל-150 מעלות .
בקערה בינונית מערבבים היטב בעזרת מזלג שיבולת שועל, קמח, סוכר, שמן, מים, זרעי פשתן, קינמון ומלח.
מעבירים את הבצק לתבנית טארט בקוטר 25 ס"מ או לתבנית פאי. משתמשים באצבעות כדי לשטח את הבצק בצורה שווה ולדחוף אותו גם לדפנות התבנית.
אופים במשך 10 דקות.
מילוי: מניחים את שוקולד הצ'יפס בקערה בינונית. מחממים את חלב הקוקוס עד שהוא מתחיל להעלות אדים אך מוודאים שהוא לא מגיע לרתיחה.
יוצקים את חלב הקוקוס החם על השוקולד. ממתינים דקה אחת, ואז טורפים עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
מוסיפים ביצה, תמצית וניל, ג'ינג'ר טחון, קינמון, קאיין ומלח. טורפים עד שהתערובת מתאחדת היטב.
יוצקים את המילוי על התחתית האפויה. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהמרכז מעט רוטט.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין, כ-2 שעות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!