
8
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
סירי פונדו הם חלק חיוני להצלחת הפונדו גבינה הזה. סיר מתאים ישמור על הפונדו חם ובמרקם המושלם ישירות על השולחן שלכם.
מצרכים
פונדו גבינות
- 2 כפות קמח
- 1 כף אבקת חרדל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף חמאה
- 2 כוסות חלב מלא
- 2 כפות רוטב ווסטרשייר (ניתן להמיר במעט רוטב סויה)
- 1 קוביית שום כתוש קפוא
- 2 כפות יין לבן
- 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
- 2 כוסות גבינת גאודה מגורדת
- 2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
להגשה
- 1 כיכר לחם צרפתי, חתוך לקוביות
- ירקות טריים או מאודים לבחירתכם
אופן ההכנה
1.
בסיר בינוני טורפים יחד קמח, אבקת חרדל ופלפל שחור.
2.
בהדרגה טורפים יין לתוך התערובת, ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב, תוך כדי ערבוב. יש לאפשר לתערובת לספוג את הנוזל לפני שמוסיפים עוד, כדי למנוע היווצרות גושים.
3.
מעבירים את הסיר לכירה, ומביאים את הרוטב לרתיחה איטית, כ-5 דקות, ומנמיכים את האש לנמוכה. תוך ערבוב לעיתים קרובות, מבשלים כ-8 דקות או עד שהרוטב מסמיך ומצפה כף עץ.
4.
מוסיפים את הגבינות ומבשלים עד שהן נמסות, כ-1 עד 2 דקות.
5.
יוצקים את הרוטב לסיר פונדו מעל להבה נמוכה ומגישים עם צלחת לחם וירקות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!