האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פורל ים תיכוני אפוי עם סלט שומר

6 דגים שלמים , 1/2 1 כוסות סלט

זמן הכנה:
12 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

דג הפורל הוא מקור מצוין לחומרים מזינים שהגוף שלנו צריך, כמו אומגה 3, ברזל, ויטמינים וחלבון. אבל אני אוהבת לאכול אותו פשוט כי הוא טעים! אם עבדתם עד עכשיו עם פילה, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – דג שלם. זו כבר הליגה הגבוהה, חברים, אבל זה ממש לא קשה כמו שזה נשמע. אני אראה לכם איך להכין ארוחת ערב קלילה ובריאה, שתהיה מחווה הולמת לכל מי שישב שעות והמתין לנשיכה על החכה – או עמד בתור בחנות הדגים וחיכה שיגישו לו. אותו הדבר, בעצם:) ואם אתם, כמוני, רוצים להגיד שתפסתם את הדג בעצמכם – בקשו מהמוכר בדלפק הדגים לזרוק לכם אותו, והיי:) אז הנה המתכון שלי לפורל אפוי בסגנון ים תיכוני עם סלט שומר. תכינו פעם אחת, ותמצאו את עצמכם עושים את זה שוב.

מצרכים

סלט שומר
  • 2 שומרים טריים, פרוסים דק
  • 2 כפות צלפים
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן זית
דג פורל
  • 6 דגי פורל קטנים, שלמים, נקיים ופתוחים לשניים
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס
  • 1 לימון גדול, פרוס דק
  • חופן פטרוזיליה
  • 12 גבעולי אורגנו טריים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

סלט שומר: בקערה קטנה מערבבים את השומר, הצלפים, מיץ הלימון, הפטרוזיליה ושמן הזית ומניחים בצד.

2.

דג פורל: מחממים תנור ל-200 מעלות . מניחים את דגי הפורל על תבנית אפייה משומנת.

3.

ממלאים כל דג בפרוסות בצל , פרוסות לימון, גבעולי פטרוזיליה ואורגנו שלמים. מטפטפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4.

אופים 15-18 דקות או עד שהדג מוצק.

מגישים עם סלט השומר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן