
4
מנות
5 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
הסוד להצלחה במנות אלפרדו הוא ציפוי הפסטה בדיוק לפי ההעדפה שלך. אני אוהבת אלפרדו עשיר, קרמי וגבינתי—ולפעמים אפילו מכפילה את כמות הרוטב כשאני רוצה להתפנק. אפשר להתאים את כמות הגבינה והשמנת כדי להגיע למרקם הרצוי.
טיפ: כדי שהאפונה לא תהפוך רכה מדי, משרים אותה במים קרים למשך כ-3 דקות ואז מסננים.
מצרכים
- 1 חבילה (450 גרם) פטוצ'יני
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 115 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 חתיכות
- 1 כוס פרמזן מגורד
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת (אופציונלי)
אופן ההכנה
מבשלים את הפטוצ'יני לפי הוראות האריזה.
בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את השמנת בסיר בינוני על אש בינונית. חשוב לא להביא לרתיחה. מוסיפים את החמאה בהדרגה וטורפים עד להמסה מלאה.
מוסיפים את הפרמזן, תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך. משאירים על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם כדי למנוע חריכה.
מסננים את הפסטה (לא שוטפים) ומעבירים לקערה גדולה שתאפשר ערבוב נוח. יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים כך שהפסטה תצופה היטב.
מפזרים מעל פלפל שחור ומוסיפים את האפונה. ניתן להוסיף פרמזן נוסף מעל, לפי הטעם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!