
1
פיצה גדולה
15 דק'
1 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
למה להזמין פיצה אם אפשר להכין בבית….?
מומלץ להגיש עם רוטב פיצה כמו בפיצה אורי
אני ממליצה להכפיל את המתכון של הבצק, ולהכין גם את המתכון שלי ללחמניות ממולאות בפסטו וגבינה
מצרכים
- 3.5 כוסות קמח
- 1/2 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 כף מלח
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1 קופסת רסק קטנה (כ-100 גרם)
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית בזיליקום
- מעט פלפל שחור
- 1 כף מים
- גבינה צהובה מגורדת
- אופציונאלי: תוספות שאוהבים - פרוסות בצל/ פטריות/ זיתים/ תירס...
אופן ההכנה
בצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, וסוכר.
מוסיפים בהדרגה שמן זית, מלח, ומים תוך לישה נמוכה.
לשים במשך 5 דקות, נותנים לבצק לנוח מעט (עד 5 דקות), ולשים 5 דקות נוספות.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעתיים או עד להכפלת הנפח.
רוטב עגבניות: בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום הכתוש .
מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומבשלים במשך כמה דקות על אש בינונית עד לקבלת רוטב אחיד.
הרכבה: לאחר שהבצק תפח, מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה לצורה הרצויה (מלבן או עיגול), ומעבירים את נייר האפיה לתבנית.
יוצקים את רוטב העגבניות מעל הבצק ובעזרת מרית מורחים עד ל 2 ס"מ מהקצה. מפזרים מעל את הגבינה ותוספות (אם רוצים).
אופים עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב בקצוות.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פיצה כמו בפיצה אורי