11 פיתות זמן הכנה 15 דק זמן כולל 130 דק רמת קושי: קלה פרווה מצרכים 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 1 כוסות מים 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח אופן ההכנה 1. במיקסר עם וו לישה (אפשר גם ללוש ביד) מערבבים את כל המצרכים יחד, למשך 10 דקות לפחות. 2. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה בטמפ' החדר. 3. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שוים בגודלם, בין 90-100 גרם לכדור. 4. מכסים את הכדורים וממתינים חצי שעה נוספת להתפחה. 5. לאחר ההתפחה משטחים בעזרת היד כל כדור בנפרד ומרדדים עם מארוך. 6. מחממים מחבת על אש בינונית (בלי לשמן). ברגע שהמחבת חמה מניחים את הבצק המרודד וממתינים מס׳ דקות עד שיתנפח. כשהכדור מתנפח הופכים ומשאירים על המחבת ל-2 דקות נוספות. נ.ב הפיתה יוצאת קריספית ומי שאוהב יכול לאכול ככה . מי שמעדיף פיתה רכה – לכסות במגבת מטבח נקייה את הפיתה המוכנה ואז היא תהיה לחה מאדי החום של עצמה. אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!