
8
פלפלים
7 דק'
37 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
במקום לקנות פלפלים קלויים מוכנים בצנצנת, נסו להכין אותם בבית. הם טעימים הרבה יותר, ללא חומרים משמרים, וניתן להוסיף אותם כמעט לכל מנה כדי לשדרג את הטעם. הנה כמה רעיונות לשימוש: בסלטים, עם ביצת עין, בצליית עוף יחד עם הפלפלים ויין לבן, כתוספת לדג צלוי או אפוי, בכריך, במרק, ברוטב עגבניות לשיפור הטעם, לשקשוקה… האפשרויות אינסופיות, והם מוסיפים המון לכל מנה.
מצרכים
- 8 פלפלים אדומים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- 1 כף טימין טרי או מיובש
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים את התנור למצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפלפלים בשלמותם על התבנית.
בעזרת מלקחיים ממתכת הופכים את הפלפלים כל 10-15 דקות, עד שכל הצדדים נחרכים. מוציאים מהתנור ומחכים עד שהפלפלים מתקררים.
מקלפים את הפלפלים (הקליפה אמורה לרדת בקלות) ומסירים את הגבעולים והגרעינים.
חותכים את הפלפלים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מעבירים לצנצנת עם מכסה אטום ומשתמשים לפי הצורך.
אחסון: נשמר במקרר עד לשבועיים.
טיפ: למי שאוהב אוכל חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף לתערובת.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!