האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פסטה אלפרדו בגירסה בריאה יותר

6

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
25 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

הרטבים האהובים עליי לפסטה הם וודקה ואלפרדו, וקשה לי לבחור ביניהם. קרה לי לא פעם שהזמנתי את שניהם במסעדה – לפעמים פשוט צריך לפנק את עצמך! הגרסה המעט יותר בריאה  הזו של האלפרדו הקלאסי טעימה בדיוק כמו המקור.

מצרכים

  • 450 גרם פסטה, פטוצ'יני או ספגטי
  • 1 כוס יוגורט יווני דל שומן
  • 1 כוס ריקוטה דלת שומן
  • 1/2 כוס פרמז'ן
  • 2 כפות חמאה , מומסת
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות האריזה. מסננים היטב ושומרים בצד כ-1/2 כוס ממי הבישול.

2.

בבלנדר או במעבד מזון, מערבלים את היוגורט, הריקוטה, הפרמזן, החמאה וגרידת הלימון במשך 1–2 דקות עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף בהדרגה ממי הפסטה השמורים לפי הצורך, עד להגעה לטעם ולמרקם הרצוי.

3.

מערבבים את תערובת הגבינות והיוגורט עם הפסטה המבושלת, מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות או עד שהרוטב מתחמם מעט. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים בין קערות ומגישים חם.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה מוקרמת כמו במסעדות

סלט פסטה עם אורזו, עגבניות וגבינת פטה

פסטה רוזה בסיר אחד

פסטה פפרדלה ברוטב שמנת סלמון ושום שמיר

פסטה שמנת טריאקי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן