
4
מנות
10 דק'
40 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 חבילת פסטה
- 3 כפות שמן זית
- 900 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
- 1 קופסאת שימורי עגבניות מרוסקות
- 1/2 1 כפות מלח גס
- 1 כפית תערובת תבלין גרם מסאלה
- 2 כפיות סילאן
- 2 קלמנטינות סחוטות
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים לפי הוראות האריזה
(שומרים בצד 1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה).
מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת סוטאז' גדולה או לסיר כבד על אש גבוהה, ומחממים היטב.
מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו במשך 6 דקות.
מערבבים עם כף עץ ומוסיפים את שאר המרכיבים, כולל מי הבישול של הפסטה. מבשלים ללא מכסה במשך 10 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות.
מכסים היטב, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד 15 דקות.
מוסיפים את הפסטה ואת כף שמן הזית שנותרה. מגישים חם.
אם אתם אוהבים אוכל חריף, תשאירו את הגרעינים בפלפל הצ'ילי – זה יעיף את כל המנה לרמה אחרת. אם אתם לא אוהבים חריף, תוציאו את הגרעינים ותשתמשו רק בחצי מהפלפל – זה לא יהיה חריף, אבל עדיין תקבלו את הטעם!
תבחרו את סוג הפסטה האהוב עליכם למנה הזו, רק תקפידו לא לבשל אותה יותר מדי. ואם שכחתם לשמור קצת ממי הבישול של הפסטה – אל תדאגו, המנה עדיין תהיה טעימה!
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!