
6
מנות
10 דק'
50 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
ארוחת בוקר מפנקת שאפשר להכין בערב שלפני ולהכניס בבוקר לתנור חם.
מצרכים
- 1 כוס חלב מלא
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 4 ביצים גדולות
- 4 כפות סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידת תפוז אחד
- 1 כף קינמון טחון
- 1 חלה, חתוכה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ (כ-450 גרם)
- 2 כוסות קורנפלקס, מרוסק לפרורים גסים
- 5 כפות חמאה , מחולקות
- 1/4 כוס סוכר חום
- קמצוץ מלח גס
- 3 בננות, קלופות וחתוכות לקוביות
- קצפת לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים חלב, שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל, גרידת תפוז וקינמון וטורפים היטב.
פרנץ' טוסט: מוסיפים את קוביות החלה ומערבבים כך שכל הקוביות ייספגו את התערובת. מחלקים בין 6 כלי הגשה אישיים / רמקינים משומנים בנפח 225 מ"ל. (אם רוצים, ניתן לכסות ולאחסן במקרר למשך הלילה.)
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מפזרים מעל כל רמקין קורנפלקס מרוסק ומניחים מעל כפית חמאה. אופים 15-20 דקות, עד שהמרכז מתייצב.
בננות מקורמלות: בינתיים, ממיסים את שאר 3 כפות החמאה במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים סוכר חום ומלח ומבשלים 2 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את הבננות ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהן מתקרמלות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
להגשה, מניחים כף מהבננות המקורמלות על כל פרנץ' טוסט אישי ומוסיפים כף קצפת.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר