
4
מנות
5 דק'
14 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
לכולנו יש חלה שנשארה משבת… אז למה לא להשתמש בה לארוחת בוקר מפנקת ביום ראשון? או אפילו כקינוח חלבי טעים? לקחנו את כל המרכיבים הקלאסיים של סמורס חמים ודביקים, והפכנו אותם לפרנץ' טוסט.
הסמורס האמריקאי המסורתי עשוי עם עוגיות גרהם. לא תמיד ניתן למצוא אותם במכולת , אבל לגמרי ניתן להמיר בביסקוויטים רגילים. הכנת פירורי עוגיות גרהם לבד פשוטה – טחנו את העוגיות במעבד מזון או בלנדר. ניתן גם להניח אותם בשקית אטומה, ולגלגל עליהם מערוך או כוס לשבירה, שיתקבלו פירורים דקיקים שיצפו את החלה לגמרי. ואם אתם רוצים לחסוך זמן, אפשר גם לקנות פירורי ביסקוויטים מוכנים.
מצרכים
- 6 ביצים, טרופות
- 2 כוסות שמנת מתוקה
- 3 כפות חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- קמצוץ מלח גס
- 1 עד 2 כפות חמאה
- 8 פרוסות חלה בעובי 2.5 ס"מ
- 16 עוגיות גרהם (או ביסקוויטים), מפוררים לפירורים
- 16 מרשמלו
- 225 גרם שוקולד מריר, מומס
- קצפת ושוקולד מגורר
אופן ההכנה
רויאל: בקערה או בכלי נמוכים, טורפים יחד ביצים, שמנת, חמאה, סוכר, וניל ומלח. מניחים בצד.
פרנץ' טוסט: מחממים תנור ל-175 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
שמים את פירורי העוגיות בקערה/ כלי נמוך נוסף.
מחממים כף חמאה במחבת גדולה.. טובלים פרוסת חלה בתערובת הרויאל, ולאחר מכן מצפים בפירורים משני הצדדים.
מניחים 2-3 פרוסות במחבת בכל פעם, ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לתבנית שבתנור ושומרים חם בחום של 175 מעלות. חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
מוציאים את פרוסות החלה מהתנור ומניחים בצד.
מניחים את המרשמלו בתבנית וצורבים בעזרת מבער מטבח עד להשחמה וריכוך. לחלופין, משחימים בתנור: מחממים את הגריל (broiler) לחום גבוה, מניחים את התבנית עם המרשמלו במדף האמצעי של התנור ומשאירים את דלת התנור מעט פתוחה. צולים 2-4 דקות, תוך השגחה צמודה כדי שהמרשמלו לא יישרף.
להגשה: מניחים 2 פרוסות פרנץ' טוסט על כל צלחת, מוסיפים מעל 4 מרשמלו מושחמים, מזלפים שוקולד מומס, מניחים כף קצפת ומפזרים מעט שוקולד מגורר. חוזרים על הפעולה עבור שאר המנות.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!