
1/2 2 כוסות תרכיז צ'אי (מספיק לכ-3 מנות של כוס וחצי)
10 דק'
40 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
פיתחתי את תרכיז הצ'אי/ צ'אי לאטה הזה בעזרת לא פחות מ-5 מתכונים שונים ברשת ששימשו כהשראה עד שהגעתי לתוצאה המושלמת בעייני. שילוב ייחודי של מתוק ומתובל, הכינו מלאי של התרכיז פעם בשבוע, ותיהנו ממשקה לאטה מנחם ומפנק .
מצרכים
- 4 כוסות מים
- 8 שקיקי תה שחור
- 1/2 כוס דבש
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- 2 מקלות קינמון או 2 כפיות קינמון טחון
- 10 יחידות ציפורן
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 2 קורט אגוז מוסקט
- קליפה מחצי תפוז גדול
- 6 גרגרי פלפל שחור שלמים
- מקלות קינמון
- תרכיז צ'אי
- חלב לפי בחירה (חלב רגיל, סויה או צמחי)
- קינמון טחון
- דבש, אופציונלי.
אופן ההכנה
תרכיז: מניחים בסיר מים, תה, דבש, וניל, קינמון, ציפורנים, הל, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, קליפת תפוז וגרגרי פלפל שחור. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מבשלים כ-10 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה, מכוסה, למשך 30 דקות.
מסננים דרך מסננת דקה מרופדת בבד גבינה או חיתול בד, תוך לחיצה על שקיקי התה להוצאת כל הנוזלים. מאחסנים את התרכיז במיכל אטום במקרר עד שבוע.
הרכבת הלאטה: מניחים מקל קינמון בכוס תה או בספל וממלאים חלקים שווים של תרכיז צ'אי חם וחלב חם.
מפזרים קינמון טחון וממתיקים עם דבש נוסף אם רוצים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!