
4
מנות
12 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 4 חזות עוף חצויים, ללא עצמות ועור
- 1/2 1 כפות קמח,(+ עוד לפי הצורך)
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס יין לבן יבש
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס ציר עוף
- 1/4 כוס צלפים, מסוננים
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה
מניחים את חזות העוף בין שתי יריעות ניילון נצמד. בעזרת פטיש שניצלים, משטחים בעדינות את העוף לעובי של כ-0.6 ס"מ.
מפזרים מלח ופלפל על חזות העוף.
שמים קמח בקערה רדודה, טובלים את העוף בקמח כך שיצופה מכל הצדדים, ומנערים את העודפים.
מחממים כף אחת של שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים 2 חזות עוף למחבת ומבשלים עד שהם מזהיבים ומבושלים לחלוטין, כ-3 דקות מכל צד. מעבירים את העוף לצלחת ומכסים בנייר אלומיניום כדי לשמור על החום. חוזרים על התהליך עם כף נוספת של שמן זית ושני חזות העוף הנותרים.
מוסיפים את היין, מיץ הלימון והציר למחבת ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את שארית הקמח ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-2 דקות. מוסיפים את הצלפים והפטרוזיליה. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על העוף ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!