הצלפים המטוגנים האלו טעימים בסלטים, על דגים, סטייקים לוהטים ועוף. הם מוסיפים וייב של מליחות ופירותיות לכל מנה. ניתן להוסיף אותם למנות בשר ועוף אהובות, כמו מנת הפיקאטה שלנו.
כשמטגנים צלפים, חשוב להשתמש בשמן זית כתית מעולה איכותי בלבד, לשמור על טמפרטורת השמן עד 180 מעלות צלזיוס, ולעקוב אחר הטמפרטורה במהלך הטיגון (בעזרת מדחום לטיגון עמוק).
ניתן להכין צלפים מטוגנים עד 3 ימים מראש ולשמור אותם מכוסים בטמפרטורת החדר.
מצרכים
1 צנצנת צלפים מסוננים ומיובשים
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
1.
מרפדים צלחת בכמה שכבות של נייר סופג.
2.
יוצקים שמן זית למחבת סוטז' קטנה ומחממים על חום בינוני עד שהשמן מגיע ל-175 מעלות צלזיוס, לפי מדחום לטיגון עמוק.
3.
מטגנים את הצלפים בכמויות קטנות במשך 2 עד 3 דקות, עד שהם נפתחים והופכים לפריכים.
מעבירים את הצלפים הפריכים לצלחת המרופדת בנייר הסופג.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!