האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

צלפים מטוגנים

1/2 כוס

זמן הכנה:
2 דק'
זמן הכנה כולל:
8 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הצלפים המטוגנים האלו טעימים בסלטים, על דגים, סטייקים לוהטים ועוף. הם מוסיפים וייב של מליחות ופירותיות לכל מנה. ניתן להוסיף אותם למנות בשר ועוף אהובות, כמו מנת הפיקאטה שלנו.

כשמטגנים צלפים, חשוב להשתמש בשמן זית כתית מעולה איכותי בלבד, לשמור על טמפרטורת השמן עד 180 מעלות צלזיוס, ולעקוב אחר הטמפרטורה במהלך הטיגון (בעזרת מדחום לטיגון עמוק).

ניתן להכין צלפים מטוגנים עד 3 ימים מראש ולשמור אותם מכוסים בטמפרטורת החדר.

מצרכים

  • 1 צנצנת צלפים מסוננים ומיובשים
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

1.

מרפדים צלחת בכמה שכבות של נייר סופג.

2.

יוצקים שמן זית למחבת סוטז' קטנה ומחממים על חום בינוני עד שהשמן מגיע ל-175 מעלות צלזיוס, לפי מדחום לטיגון עמוק.

3.

מטגנים את הצלפים בכמויות קטנות במשך 2 עד 3 דקות, עד שהם נפתחים והופכים לפריכים.

מעבירים את הצלפים הפריכים לצלחת המרופדת בנייר הסופג.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

סלט קינואה שחורה

טרטר סלמון מעושן

סלט שעועית ירוקה ואגוזי מלך

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן