האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קונפי שום

2

כוסות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
50 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

קונפי זאת שיטת בישול איטי בשמן או במי סוכר. קונפי שום הוא קל להכנה, ויכול לשמש למגוון רחב של מנות – לצד חלה טריה, במרקים, רטבים, כריכים, פסטות ועוד. שיני השום השלמות מתבשלות באיטיות בשמן עד שהם רכים וזהובים ומעט מתוקים. יש הרבה מתכונים לקונפי שום בסיר, אבל אני אוהבת להכין את זה בתנור , מה שגם מקל על שמירת טמפרטורה אחידה לאורך כל זמן הבישול.

מצרכים

  • 2 כוסות שיני שום טריות
  • עשבי תיבול טריים - כגון טימין, רוזמרין, וכו (לא חובה)
  • גרגרי פלפל שחור שלמים (לא חובה)
  • שמן זית (מספיק לכיסוי כל שיני השום)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל160 מעלות.

2.

בכלי קטן שמתאים לבישול בתנור מניחים את שיני השום ועשבי תיבול וגרגרי פלפל (אם משתמשים). מעל שופכים את שמן הזית עד לכיסוי מוחלט של השום.

3.

צולים בתנור (בלי לכסות) 45 דקות.

אחסון: ניתן לאחסן בצנצנת אטומה במקרר ל3-4 שבועות , עם או בלי השמן.

טיפ: השמן מהקונפי יכול לגוון לכם מנות אחרות.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ממרח פסטו חלבי

טחינה של ירושלמים

חציל בטעם כבד

רוטב ויניגרט

רוטב פיצה

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

איולי שום קלוי

רוטב קרמל מהיר

חציל במיונז

פונדו גבינות

תגובות

  1. שרה11:2314/02/2025
    נראה מושלם!! האם מגישים חם או בטמפרטורת החדר?
    • מערכת מניו11:3314/02/2025
      אפשר להגיש את הקונפי חם או בטמפרטורת החדר, תלוי בהעדפה שלך. להגשה בליל שבת מומלץ להגיש חם - ולזכור להניח על הפלטה לפני שבת. אם הכנת מראש ושמרת במקרר, מומלץ להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה כדי שהשמן יתרכך.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן