
15-18 כדורי קניידלך ממולאים
30 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 4 ביצים
- ¼ כוס שמן זית, שומן עוף או שמן קוקוס
- ¼ כוס ציר עוף או ציר ירקות
- 1 כוס קמח מצה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח גס
- ½ כפית ג'ינג'ר טחון (אופציונלי)
- 227 גרם עוף טחון
- 2 כפיות שמן זית
- 1 חלמון ביצה
- 1 שאלוט קטן, כתוש
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או שמיר
- ½ כפית מלח גס
- קמצוץ פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
קניידלך: מערבבים את הביצים, שמן הזית, ציר המרק, קמח המצה, אבקת הסודה לשתייה, המלח והג'ינג'ר (אם משתמשים).
מניחים במקרר כדי לאפשר לקמח המצה לספוג נוזלים בזמן שמכינים את המילוי.
מילוי עוף: מרפדים תבנית עם נייר אפיה.
מערבבים יחד את העוף, שמן הזית, החלמון, השאלוט, השום, הפטרוזיליה או השמיר, המלח והפלפל בקערה בינונית.
עם ידיים רטובות, מגלגלים בעדינות כ-1 כפית מהתערובת לכדור קטן. מניחים על התבנית וממשיכים עם יתרת התערובת.
לוקחים כ-2 כפיות מתערובת הקניידלך ומשטחים עם ידיים רטובות. עוטפים את כדור העוף בתוך תערובת הקניידלך השטוחה, סוגרים, ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
ממלאים סיר בינוני במים , מכסים, ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים, מוסיפים את הקניידלך הממולאים ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
מעבירים את הקניידלך לתבנית כדי להן להתקרר לפני ההגשה עם המרק או התבשיל האהוב עלייכם.
אחסון: בכלי אטום במקרר עד ליומיים , בהקפאה עד לחודש.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!