האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

קניידלך ממולאים בעוף

15-18 כדורי קניידלך ממולאים

זמן הכנה:
30 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

בשרי

נסו את השידרוג – כופתאות מצה ממולאות, לא סתם קניידלך ביתיים! …ניתן להגיש עם מרקים, תבשילים, או סתם כי בא לכם. ניתן להכין את הקיינדלך הממולאים מראש ואחרי הבישול לאחסן בכלי אטום במקרר במשך יומיים, או להקפיא על תבנית אפייה ולאחר מכן לאחסן בשקית הקפאה/ כלי סגור עד לחודשיים. אין צורך להפשיר לפני ההגשה. פשוט מניחים את הכופתאות הקפואות במרק חם ומאפשרים להן להפשיר במשך כ-15 דקות, תלוי בגודלן.

מצרכים

קניידלך
  • 4 ביצים
  • ¼ כוס שמן זית, שומן עוף או שמן קוקוס
  • ¼ כוס ציר עוף או ציר ירקות
  • 1 כוס קמח מצה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון (אופציונלי)
מילוי עוף
  • 227 גרם עוף טחון
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 שאלוט קטן, כתוש
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה או שמיר
  • ½ כפית מלח גס
  • קמצוץ פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

1.

קניידלך: מערבבים את הביצים, שמן הזית, ציר המרק, קמח המצה, אבקת הסודה לשתייה, המלח והג'ינג'ר (אם משתמשים).

2.

מניחים במקרר כדי לאפשר לקמח המצה לספוג נוזלים בזמן שמכינים את המילוי.

3.

מילוי עוף: מרפדים תבנית עם נייר אפיה.

4.

מערבבים יחד את העוף, שמן הזית, החלמון, השאלוט, השום, הפטרוזיליה או השמיר, המלח והפלפל בקערה בינונית.

5.

עם ידיים רטובות, מגלגלים בעדינות כ-1 כפית מהתערובת לכדור קטן. מניחים על התבנית וממשיכים עם יתרת התערובת.

6.

לוקחים כ-2 כפיות מתערובת הקניידלך ומשטחים עם ידיים רטובות. עוטפים את כדור העוף בתוך תערובת הקניידלך השטוחה, סוגרים, ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

7.

ממלאים סיר בינוני במים , מכסים, ומביאים לרתיחה.

כשהמים רותחים, מוסיפים את הקניידלך הממולאים ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.

8.

מעבירים את הקניידלך לתבנית כדי להן להתקרר לפני ההגשה עם המרק או התבשיל האהוב עלייכם.

אחסון: בכלי אטום במקרר עד ליומיים , בהקפאה עד לחודש.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

מרק פיטריות מוקרם (אלפרדו)

מרק בצל חלומי

גרעיני דלעת קלויים

מרק כרישה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן