האתר בהרצה! יש לכם שאלה על המתכון? כיתבו לנו בתגובות ונענה בהקדם:)

קציצות הודו עם רוטב חמוציות

20

קציצות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
45 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1 כוס חמוציות טריות או קפואות, מופשרות
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוחים
  • 1 כף חרדל גרגרים או חרדל דיז'ון בסגנון כפרי
  • 450 גרם הודו טחון
  • גרידת תפוז קטן אחד
  • 1 כפית מרווה טחון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

1.

בסיר קטן על חום בינוני-גבוה, מערבבים חמוציות, מים, סוכר ומיץ תפוחים. מביאים לרתיחה.

2.

מנמיכים לחום נמוך ומבשלים עד שהחמוציות מתחילות להתפוצץ, כ-12 עד 15 דקות.

3.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החרדל.

4.

בעזרת בלנדר מוט, מערבבים עד שהתערובת חלקה.

מקררים את רוטב  החמוציות עד לשימוש.

 

5.

בקערה גדולה מערבבים היטב הודו טחון, גרידת תפוז, מרווה, אבקת שום, מלח ופלפל לפי הטעם.

6.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ.

7.

מחממים מחבת גדולה על חום בינוני-גבוה, מוסיפים ומחממים את שמן הזית.

8.

מטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הצדדים ומבושלים לחלוטין, כ-12 עד 16 דקות.

9.

מגישים לצד רוטב החמוציות.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

בלילת טמפורה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפוזים

המבורגר הודו בסגנון אסיאתי עם מלפפון מוחמץ ביתי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן