
1
כוס
5 דק'
15 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
תפוחים, סופגניות, אגסים, בייגלה, שוקולד… תנו לדמיון שלכם להשתולל עם אפשרויות הטבילה לרוטב הקרמל המלוח המפנק הזה.
שימוש בסיר עם מכסה צמוד ואטום עוזר למנוע היווצרות גבישים, כך שהקרמל שלכם יהיה חלק ולא גרגרי.
רוטב הקרמל נשמר במקרר עד שבועיים וניתן לחמם אותו מחדש לפני ההגשה. אם הרוטב התקרר וחומם מחדש, ייתכן שיהיה צורך לדלל אותו מעט עם שמנת או חלב.
מצרכים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס מים
- 6 כפות חמאה מלוחה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- מלח ים
אופן ההכנה
מחממים את הסוכר והמים במחבת גדולה או בסיר רחב עם מכסה, על חום בינוני. מנערים בעדינות את הסיר כך שהסוכר יתפזר באופן אחיד במים.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3 דקות.
מסירים את המכסה ומאפשרים לסוכר לרתוח במשך 5 דקות, או עד שהוא מקבל צבע כהה.
כאשר מדחום הסוכר מראה 175 מעלות צלזיוס, מוסיפים בזהירות ובאיטיות את החמאה והשמנת, כיוון שתוספת המרכיבים תגרום לקרמל לבעבע ולהעלות אדים. מערבבים עד שהחמאה נמסה והשמנת נטמעת.
מוסיפים תמצית וניל וקורט מלח ים. מצננים מעט לפני שמעבירים את הרוטב לכלי עמיד בחום.
אחסון: במקרר עד שבועיים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!