
4
כוסות
5 דק'
45 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
כמו לכל מאכל ביתי, לרסק התפוחים הזה יש טעם טרי וחי. אתם אלה ששולטים במה שנכנס לסיר – מאיכות התפוחים ועד לכמות התבלינים – בשונה מרסק תפוחים קנוי.אז קבלו את המתכון הטהור והבריא הזה, ללא ממתיקים ותוספים משמרים. ניתן לשמור את שאריות הרסק בכלי אטום, במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד חודשיים.
רסק תפוחים מתאים כתוספת ללביבות, להכנת שייקים, כנשנוש, או כתוספת לפנקייקים.
מצרכים
- 6 תפוחים יציבים , קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 מקל קינמון (אופציונלי)
- קורט מלח ים
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
מבשלים את התפוחים, מיץ הלימון, מקל הקינמון (אם משתמשים), מלח הים והמים בסיר בינוני על חום בינוני-נמוך, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 30 עד 40 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ומתפרקים לרסק סמיך.
( לחלופין, ניתן לבשל את כל המצרכים בסיר בישול איטי על מצב נמוך (LOW) למשך 4 שעות, תוך ערבוב פעם או פעמיים במהלך הבישול.)
מצננים את רסק התפוחים, ומעבירים למיכל מכוסה.
אחסון: בכלי אטום, במקרר עד 3 ימים או בהקפאה עד חודשיים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר