4
תבניות עגולות בקוטר 28 ס''מ
זמן הכנה:
30 דק
זמן כולל:
80 דק
רמת קושי: בינונית
פרווה
מצרכים
- כף מלח
- 1 קילו קמח
- 2 חלמונים
- 1 כף חומץ
- 2 כפות גדושות שמרים
- 112.5 גרם סוכר
- 500 מ"ל מים פושרים
- 135 מ"ל שמן
- 90 גרם קקאו
- 450 גרם סוכר
- 1 פודינג בטעם שוקולד
- ביצה טרופה למריחה על השבלול
- 300 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
הכנת הבצק: שמים את רכיבי הבצק, למעט השמן, בקערה, מלח תחילה.
מתחילים לעבד במיקסר וכאשר המים נבלעים בקמח, מוסיפים שמן.
מעבדים כ-7 דקות.
משמנים קלות את הבצק ומכסים בניילון. מתפיחים להכפלת הנפח.
הכנת המילוי: מערבבים קקאו, סוכר ופודינג בקערה.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל של כ 40X60 ס''מ.
מורחים בשמן. מפזרים מהמילוי ומהדקים מעט בידיים. חותכים לרצועות ברוחב של כ 4 ס''מ.
מגלגלים את הרצועה הראשונה לשבלול.
כשמסיימים, מרימים את השבלול ומתחילים לגלגל עליו כהמשך לשבלול, את הרצועה השניה. ממשיכים כך עם כל הרצועות עד לקבלת שבלול ענק.
(זה בסדר אם השבלול לא ממש מהודק)
מכינים כך 4 שבלולים. ככל שהבצק יהיה דק יותר, הגלגול יהיה מורכב יותר, אבל התוצאה- טעימה יותר.
מניחים בזהירות כל שבלול בתבנית עגולה מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים 25 דקות.
מושחים בביצה טרופה ואופים ב 180 מעלות 25 דקות.
זיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומים ומזלפים מעל לעוגה.
(אם הזיגוג סמיך מדי ולא ניתן לזילוף, מוסיפים עוד מעט מים)
בהגשה - פורסים את העוגה למשולשים, כל יופייה יתגלה בפריסה.
תנאי אחסון: בחוץ בקופסא אטומה שלושה ימים. בהקפאה לאורך זמן.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!