האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

שקשוקה משפחתית בתנור

4

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו10 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

אני אוהבת מאד שקשוקה טובה ומושקעת, אבל בזמנים של דוחק צריך לפעול במהירות:) ארוחת ערב צריכה להיות על השולחן, עדיף שתהיה משביעה ובריאה, ואז ממשיכים למשימה הבאה. ארוחות בתבנית אחת בתנור הן פתרון נהדר כשצריך להכין ארוחה מהירה. כדי להקל על הכנת הארוחה, מומלץ להשתמש במנדולינה או בלהב פריסה במעבד מזון.

מצרכים

  • שמן זית
  • 2 בצל סגול, פרוס דק
  • 4 תפוחי אדמה קטנים , פרוסים לעיגולים בעובי 0.50 ס'מ
  • 2 קישואים, פרוסים דק
  • 2 פלפלים אדומים, פרוסים
  • 600 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כף זעתר
  • 2 כפיות סומאק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 ביצים
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן לשקשוקה (קנוי או ביתי)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-190°C ומשמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית.

2.

מערבבים את הבצל, תפוחי האדמה, הקישואים, הפלפלים והעגבניות עם שמן זית, זעתר, סומאק, מלח ופלפל. מסדרים את הירקות בתבנית ואופים כ-35 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להשחים.

3.

פותחים את הביצים ומניחים על הירקות (חלבונים + חלמונים).

מטפטפים את הרוטב מעל הירקות והביצים.

מפזרים את הגבינה וממשיכים באפייה עד שהביצים מתייצבות, כ-15 דקות.

4.

מגישים ישירות מהתבנית.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

פוקאצ'ות

סלט פנצנלה

גביניות מלוחות

גרנולה קוקוס

טוסט כמו בחנויות

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

פרנץ' טוסט אישי אפוי עם בננות מקורמלות

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן