האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוחי אדמה אקורדיון

10

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו10 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הפרזינטציה של תפוחי האדמה האלה מהממת! הסוד הוא בשימוש בתפוחי אדמה עם קליפה אדומה, הם מחזיקים היטב את צורתם , יש להם מרקם רך והם מעט מתוקים . שום כתוש, מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, ושמן זית איכותי מדגישים את הטעמים בתפוחי האדמה האלה, וחיתוך האקורדיון הופך אותם לתוספת מרשימה לצד כל מנה עיקרית.

מצרכים

  • 1.130 קילו תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני בקליפתם, שטופים היטב
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 190 מעלות.

2.

פורסים בזהירות כל תפוח אדמה לאורכו, כ-8 פרוסות לכל תפו"א כמו שמופיע בתמונה, אך לא פורסים עד התחתית, ומשאירים כ 1/2 ס"מ שלם בתחתית.

3.

מניחים את תפוחי האדמה על תבנית גדולה עם שוליים, ומפזרים את השום בצורה אחידה על כל תפוחי האדמה. מזלפים מעל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4.

אופים במשך 45-60 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ומשחימים מבחוץ.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן