הפרזינטציה של תפוחי האדמה האלה מהממת! הסוד הוא בשימוש בתפוחי אדמה עם קליפה אדומה, הם מחזיקים היטב את צורתם , יש להם מרקם רך והם מעט מתוקים . שום כתוש, מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, ושמן זית איכותי מדגישים את הטעמים בתפוחי האדמה האלה, וחיתוך האקורדיון הופך אותם לתוספת מרשימה לצד כל מנה עיקרית.
מצרכים
1.130 קילו תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני בקליפתם, שטופים היטב
6 שיני שום, כתושות
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
2.
פורסים בזהירות כל תפוח אדמה לאורכו, כ-8 פרוסות לכל תפו"א כמו שמופיע בתמונה, אך לא פורסים עד התחתית, ומשאירים כ 1/2 ס"מ שלם בתחתית.
3.
מניחים את תפוחי האדמה על תבנית גדולה עם שוליים, ומפזרים את השום בצורה אחידה על כל תפוחי האדמה. מזלפים מעל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4.
אופים במשך 45-60 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ומשחימים מבחוץ.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!