
8
מנות
40 דק'
50 דק'
רמת קושי: בינונית
בשרי
מצרכים
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 כוס שמן קנולה
- ½ כוס מים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 500 גרם כבד עוף צלוי חתוך לרצועות דקות
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות טחינה גולמית
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 8 גבעולי בצל ירוק (לקשירת עלי הבלינצעס)
- 1 ביצה (למריחה)
אופן ההכנה
בלינצ'ס: מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
במחבת טפלון מחוממת ומרוחה במעט שמן מזלפים שכבה דקיקה של הבלילה ומניחים על המחבת עד לייבוש מלא של העלה. הופכים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה , ומצננים את עלי הבלינצ'עס.
מילוי הכבד: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה.
מוסיפים את הכבדים, הסילאן, והתבלינים ומקפיצים קלות לכמה דקות.
הרכבה: משרים את הבצל ירוק במים חמים לכ 30 שניות , ואז מוציאים ושמים במים עם קרח לכמה שניות נוספות להפסקת בישול.
במרכז העלה של הבלינצ'עס מניחים חופן ממילוי הכבד , "אוספים" את העלה לצורת שק וקושרים בעזרת הבצל הירוק.
מורחים כל שק בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות לפני ההגשה.
המלצת הגשה: בוזקים סילאן וטחינה גולמית, ומעל מפזרים אגוזי בונדוק גרוסים לפני שמגישים.
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!