האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הרצים יצאו דחופים – משלוח מנות לאניני טעם

לקראת חג הפורים, כולנו מנצלות את ההזדמנות החגיגית ומצוותו של מרדכי היהודי לשלוח מנות איש לרעהו.

תמו הזמנים של עטיפת כמה ופלים בשקית צלופן מרשרשת, היום משלוח המנות הוא זמן להוקיר ולכבד את מי שחשוב לנו, זמן לומר תודה. זמן לפנק.

פורים. זמן של יין. בקבוקים נפתחים בלי חשבון. היין לא נמזג, הוא נשפך, מכתים מפות לבנות. זה החג שלו. וזה הזמן המתאים ביותר לשלוח משלוח מנות יוקרתי, מכבד. עם טעם ערב ומשובח.

אז אחרי שבחרנו את בקבוק היין שלנו זה הזמן לעצב את המשלוח. בעיצוב משלוח לבקבוק יין רציתי להתייחס ליוקרתיות ומצד אחד גם לאווירה הפורימית של החג.

כך נבחר לו הקונספט. עיצוב אריזה ליין בצורת מעטפה. בקבוק היין נעטף בנייר רגיל שקופל לצורת מעטפה, עליו כתבתי את שם הנמען, כתובתו ושם המען כמובן. המעטפה נחתמה בחותם המלך ויצאה לדרכה. למי שממש רוצה וחפצה ביקר מקבלי המשלוח אני ממליצה לצרף כוס יין בקופסה, את הקופסה לעטוף בצורת חבילה, וגם כאן לא להסס לכתוב על החבילה בכתב של אחשדרפנים ולחתום בחותם הזהב. זה חשוב. בפרט אם אתן שולחות בדואר ישראל.

אז איך עושים את זה? זה קל ופשוט, לא מצריך הרבה חומרים (בכל אופן את כל התקציב הקדשנו ליין) ולא הרבה זמן, שבטח אין לנו.

נתחיל עם הכנת החותמות

החומרים:

  • חותמת ברזל לשעווה (להשיג בחנויות יצירה או חנויות לחותמות )
  • שעווה זהב-ברונזה
  • כפית לחימום שעווה/ אקדח דבק חם לנרות שעווה קטנים
  • נר וגפרורים
  • נייר אפיה

שמים חתיכה של שעווה בכפית, מחממים את הכפית מעל לנר דולק עד שהשעווה נמסה, שופכים את השעווה על נייר אפיה, מחתימים בחותמת. מחכים דקה לייבוש. שולפים את החותמת.

ועכשיו למעטפות

למי שרוצה לזרז עניינים אפשר פשוט לעטוף במעטפת דואר בגודל A3. אם רוצים משהו יפה יותר אז תמשיכו איתי.

למעטפה נצטרך נייר רגיל בגודל A3 אני השתמשתי בנייר לציור. מקפלים את הנייר לפי השרטוטים
שימו לב שהגודל מותאם לבקבוק יין מסדרת SINGLE SWEET של יקב חירות.

עכשיו זה הזמן לכתוב את הברכה שלכם לפורים על המעטפה, שימו לב לכתוב בצד הנכון, שלא יהיה ונהפוך הוא.

עוטפים את בקבוק היין, מדביקים את שני צידי המעטפה. מצמידים את החותמת בעזרת דבק דו"צ או כל דבק רגיל שמדביק. והמשלוח שלנו מוכן לצאת לדרך.

השראה:

כשגיליתי את טעם היין המופלא הרגשתי מטיילת בגן קסום ונהדר מריח בריחות גן עדן, ריחות משכרים, שפותחים את הריאות, מרחיבים את הנשימה. פסנתר ניגן ברקע, גפנים, תאנים, הרחתי, טעמתי, עולם מופלא. כוסות גבוהים אלגנטים, ומשקה אדום עז נמזג לתוכם בעדינות.

לפני שהכרתי את הכרמים, יקבים ויינות לא ידעתי איזה עולם קיים שם. וכשחלצו עבורי את פקק השעם, ואדי הריח ערבלו את חושי, ידעתי שמכאן אני רק נכנסת עמוק יותר.

את היין המתוק הראשון שטעמתי וגם אהבתי לא אוכל לשכוח. היה זה בלילה ארוך של צילומים ליקב חירות. כשהבורדו העז גלש מפיית הבקבוק לכוס הרחבה, הריח דבק בי ולא עזב. הטעם היה מושלם. מתוק עדין, טעמים שנספגים אט אט בלשון, ארומה נפלאה, שילוב מושלם שרק יקב בוטיק מסוגל לייצר.

בסקר שנערך בקרב ציבור הנשים יצא כי הנשים אוהבות יין לא פחות מגברים. ואם את אשה וקוראת את המשפט ואומרת לעצמך, "הי, אני האחוז הבודד הזה שלא אוהב" אומר לך משפט חכם שאמר לי שף "כשאתה לא אוהב משהו זה בגלל שטעמת אותו בצורה הלא נכונה" כי יין טוב ומשובח אי אפשר לא לאהוב. 

התוכן באדיבות האתר רחוב האמן 

צילום: שושי סירקיס

לצפיה בסטטוס של שושי

לאינסטגרם של שושי

רחוב האמן מחפש בעלים חדשים עם לב ונשמה! 

חושבים שרחוב האמן הוא בדיוק  בשבילכם? דברו איתנו > 

תגובות

  1. ת17:5113/03/2025
    מהמם!!!
  2. נעמה16:2905/03/2025
    פוסט מיוחד! אחלה השראה.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן