האתר בהרצה! יש לכם שאלה על המתכון? כיתבו לנו בתגובות ונענה בהקדם:)

טיפים לבישול פסטה מוצלח

כולם יודעים איך להכין פסטה, אבל יש לנו כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מושלמת בכל פעם.

עירבוב
שימוש בשמן לא יכול להחליף את שלב העירבוב… האיטלקים נחרדים כשהם רואים שמוסיפים שמן למי הבישול של הפסטה – ובצדק! זה לא מה שמונע מהאטריות להידבק. שמן ומים לא מתערבבים, אז הוספת שמן לסיר מים רותחים לא באמת תצפה את הפסטה ותפחית את הידבקותה כמו שנראה לכם.

הדרך היחידה למנוע הידבקות היא להשתמש בכמות מים מספקת – לפחות 5.5 ליטרים לכל חצי קילו פסטה, ויותר אם מדובר בפסטה ארוכה כמו ספגטי – ולערבב היטב במהלך הדקות הראשונות של הבישול.

לאחר הסינון, חשוב לתבל מיד כדי לשמור על המרקם המושלם.

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

מלח – המרכיב הסודי לפסטה מושלמת

כמות המלח במי הבישול קריטית להצלחת הפסטה. מומלץ להוסיף 2-3 כפות מלח גס לכל 4 ליטרים של מים. הסיבה לכך היא שהבצק של הפסטה כמעט ואינו מכיל מלח, מאחר שהוא עלול לשנות את המרקם. גם אם לאחר הבישול מוסיפים רוטב לפסטה, ויש ברוטב מלח – הוא נשאר רק על פני השטח של הפסטה ואינו נספג בתוכה.

אל תפחדו להוסיף מלח לפי הכמויות הנ"ל למים – מאחר שמסננים את הפסטה לאחר הבישול, היא לא תספוג את כל המלח הזה בפועל! מצד שני, אל תוסיפו יותר מדי מלח, כי חלק ממי הבישול משמשים לעיתים לעיבוי הרוטב, ולא תרצו שהתוצאה תהיה מלוחה מדי.

פסטה פפיונים עם טופו

מי הבישול – הסוד של השפים

מי הבישול של הפסטה הם המרכיב הסודי של השפים! במהלך הבישול, האטריות משחררות עמילן למים, מה שהופך אותם לחומר מחבר ומסמיך מעולה. כשמוסיפים מעט ממי הבישול לרוטב, הוא הופך לקרמי יותר (ללא צורך בשמנת) ונספג טוב יותר בפסטה, כך שכל אטרייה מצופה ברוטב באופן מושלם.

יש שפים שאפילו מחזקים את ההשפעה הזו על ידי הוספת כמה כפות סמולינה למי הבישול לפני שהם מכניסים את הפסטה – טריק קטן שעושה הבדל גדול!

אל דנטה – איך להגיע למרקם המושלם

הפסטה צריכה להיות יציבה לאחר הבישול עם מרקם נעים ולא קשה כשלועסים אותה – אבל היא לא אמורה להיות רכה מידי ולהידבק לשיניים בזמן הלעיסה. פסטה שבושלה מעט מידי זמן גרועה יותר מפסטה שבושלה יתר על המידה!

כדי להגיע למרקם המושלם, חייבים לטעום. במהלך שתי הדקות האחרונות של הבישול, טעמו את הפסטה כל 20-30 שניות, עד שתרגישו שהיא הגיעה למרקם המושלם. תוכלו לבדוק זאת בדרך הבאה: אם כשאתם נוגסים בפסטה אתם רואים בפנים לבן – היא עדיין לא מוכנה.

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

שטיפת פסטה – טעות קריטית!

העמילן שבמי הבישול הוא המפתח לרוטב עשיר שיידבק היטב לפסטה, ולכן הדבר האחרון שכדאי לעשות אחרי הסינון הוא לשטוף את הפסטה לאחר הסינון ממי הבישול! שטיפה תסיר את העמילן החיוני וגם תשטוף יותר מדי מלח, מה שיפגע בטעם ובמרקם.

האיטלקים שוטפים פסטה רק במקרים שבהם מגישים אותה קרה, כמו בסלט פסטה. אם הכנתם כמות גדולה ואתם רוצים לשמור חלק ממנה, הדרך הנכונה להפסיק את תהליך הבישול לא כוללת שטיפה במים. עדיף לסנן, לפרוס את הפסטה בשכבה אחידה על תבנית רחבה, להוסיף מעט שמן ולקרר במקרר. כדי למנוע הידבקות, ערבבו בעדינות כל כמה דקות עד שהפסטה מתקררת לחלוטין.

סלט פסטה ים תיכוני עם חצילים

תיבול וערבוב – שלבים שלא כדאי לוותר עליהם

אחרי שבישלתם את הפסטה, אל תזרקו אותה ישירות לקערות הגשה ותשפכו עליה רוטב – זה רק יגרום לאטריות להידבק זו לזו, הרוטב יישאר יותר על פני השטח, והעמילן לא ייספג כמו שצריך.

במקום זאת, אחרי הסינון החזירו את הפסטה לסיר או למחבת עם כמה כפות ממי הבישול ששמרתם. ערבבו היטב במשך דקה-שתיים לפני הוספת הרוטב, כך שהעמילן שבמים יחבר בין הפסטה לרוטב ויעניק לו מרקם אחיד וקטיפתי.

שימו לב – אם אתם מכינים רוטב על בסיס ביצים חיות, כמו קרבונרה, ערבבו בקערה גדולה ולא בסיר חם, כדי למנוע מהביצים להפוך לחביתה!

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

הוספת ירקות – שידרוג מומלץ

ולסיום, אם אתם מגישים לילדים שלכם פסטה "בלי כלום" – אתם מפספסים הזדמנות נהדרת! זו הדרך המושלמת לשלב מגוון ירקות שילדכם אולי לא יאכלו בפני עצמם.

אפשר להכין רוטב עשיר ומלא טעמים באמצעות בלנדר או מעבד מזון – פשוט לרכך ירקות במעט שמן זית, להוסיף שום או בצל, ואז לטחון הכל יחד. כך הפסטה הופכת לארוחה מאוזנת ומזינה.

ארוחות הפסטה בקערה אחת, שמכילות גם חלבון וירק בנוסף לפחממה, הן מהירות, קלות להכנה, ומשביעות כל תשוקה לפסטה. אישית – אני אוהבת כמעט כל סוג של פסטה, וגיליתי שאפשר ליהנות ממנה גם כשאני בתהליך של תזונה בריאה.

אז אל תיתנו למילה "פסטה" להפחיד אתכם! אם שומרים על גודל מנה מתאים, מוסיפים ירקות וחלבונים רזים ובריאים, ומשתמשים בפסטה מחיטה מלאה, אורז חום או אטריות סובה – אפשר ליהנות מכל ביס בלי נקיפות מצפון!

וגם אם אתם ממהרים, חפשו באתר את מתכוני הפסטה שלנו בסיר אחד – כמה דקות עבודה ובלי ללכלך יותר מידי כלים – ויש לכם ארוחת פסטה מושלמת.

פסטה רוזה בסיר אחד

תגובות

  1. אתי גולדברג00:2903/03/2025
    מאמר מצוין! הוסיף לי המון ידע!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן