יום ראשון – ושוב אתם מוצאים את עצמכם מול חלה חצי אכולה משבת ותוהים מה לעשות עם שאריות הלחם? תופתעו כמה מנות אפשר להכין עם השאריות האלו! בפוסט הבא תמצאו מתכונים קלים ומהירים, שבטוח תשמחו לפתוח איתם את השבוע:)
המתכון הקלאסי של "קוצ'ינה פוברה" ( Cucina Povera ), שזה באיטלקית "המטבח העני" , שם שום מאכל לא מתבזבז, מקבל טוויסט יהודי עם שימוש בחלה שנשארה לכם משבת במקום כיכר הלחם האיטלקי המסורתי.

קרוטונים
הכינו קרוטונים ביתיים, שיוכלו לשדרג בקלות כל מרק או סלט.
להכנת קרוטונים, חותכים חלה שנשארה לקוביות קטנות, מעבירים לקערה גדולה, מזלפים שמן זית או מתיזים בנדיבות תרסיס שמן, ומפזרים מעל זעתר או כל תערובת תבלינים שיש לכם.
אופים בתנור שחומם ל-150 מעלות, מערבבים כל 20 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים ומתייבשים.
ניתן לאפות גם בטמפרטורה גבוהה יותר, אך חשוב לבדוק בתדירות גבוהה כדי למנוע חריכה.

לחם מטוגן , או בשמו הנפוץ פרנץ' טוסט (French Toast) , הוא אחד השימושים הפופלאריים לניצול פרוסות חלה. מעולה לארוחת בוקר או ארוחת ערב, המנה הקלאסית הזו שעשויה בדרך כלל מלחם פרוס זוכה לשדרוג נפלא בזכות המרקם העשיר והביצתי של החלה, שיוצרת טוסט עבה ועסיסי שסופג את הבלילה בצורה מושלמת.

לחם מטוגן הוא אחת מאותן ארוחות שמתאימות לכל שעה ביום ומכינים תוך כמה דקות. וזה בדיוק מה שאני מחפשת – מתכונים מהירים עם מינימום מרכיבים, בלי לוותר על הטעם והאיכות.
הכינו את המתכון הקלאסי ל פרנץ' טוסט עם קינמון, או תעזו לנסות ולגוון עם טוויסטים חדשים, ואפילו להפוך את הלחם המטוגן לקינוח מפנק!
סמורס (S'mores) הוא קינוח אמריקאי קלאסי המשלב מרשמלו צלוי, שוקולד וביסקוויטים . לחם מטוגן + סמור'ס = ביס טעים במיוחד!

אם אתם צריכים להכין כמות גדולה, נסו את המתכון הזה! במקום לעמוד ולטגן כל פרוסה, מכינים את כל הפרוסות בו זמנית בתנור , והתוצאה דומה להפליא לגירסה המטוגנת.


פרנץ' טוסט אישי אפוי עם בננות מקורמלות

"ברד פודינג" הוא קינוח עשוי מלחם ישן הספוג בתערובת של חלב, ביצים וסוכר , הנאפה עד למרקם עשיר ורך.
סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה
מיני פשטידות לחם שכיף לאכול לארוחת בוקר או ארוחת ערב!

הגירסה המסורתית יותר לפשטידת חלה – "קוגל חלה"!

אם יש לכם רק פרוסות חלה בודדות -תמיד אפשר להקפיא אותן ולהפשיר כשרוצים להכין כריך או טוסט .