משלוח מנות שבתי הכולל מיני חלות טריות, סלטים של שבת, קוגעל מסורתי וטעים, לצד קוקה קולה מרענן – כל מה שצריך כדי להוסיף טעמים טובים לשולחן השבת.
חלות
ל3 חלות גדולות:
1 קילו קמח
500 גרם מים
50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
60 גרם שמן
20 גרם מלח
לטופינג
1 ביצה טרופה
כפית סוכר
שומשום שחור או לבן
ההכנה
לתוך קערת המיקסר נפורר את השמרים. נמזוג מים ונערבב. נוסיף קמח, סוכר, ושמן
נעביר למיקסר, נרכיב את וו הלישה ונתחיל ללוש את הבצק על מהירות נמוכה
לאחר 3 דקות נוסיף את המלח. ונמשיך ללוש באותה מהירות עוד 7 דק
נוציא את הבצק מהקערה. נכדרר אותו. נשמן קלות את הקערה ונחזיר את הבצק לקערה. נכסה,
ונניח להתפחה כשעה עד שעתיים
נחלק את הבצק ל3 חלקים שווים
נחלק כל חלק ל3 או 4 חלקים . נרדד כל חלק לרצועה עבה
נקלע חלות מ3 או 4 רצועות
נניח בתבנית מרופדת בניר אפייה
נכסה את החלות במגבת נקייה ונמתין לתפיחה, כשעה.
נחמם תנור על חום גבוה של 190 מעלות
נבריש את החלות בביצה מעורבת בסוכר. ונפזר שומשום בנדיבות
נכניס את התבנית לתנור ונאפה עד להשחמה נאה
טיפ
לקבלת חלות קריספיות ובעלות צבע שחום ויפה. יש להגביה את חום התנור ל220 מעלות ,ב10 דקות
האחרונות של האפייה
התוכן באדיבות ראשל ממומן בשיתוף קוקה-קולה
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!