במסיבת חנוכה הבאה שלכם תפתיעו בגדול עם קינוח מדליק!
איך זה עובד? מספיגים נוזל עם אחוז אלכוהול גבוה (מעל 40%) על קוביית סוכר . בעת הדלקת האש, האלכוהול שבקובייה מתאדה במהירות, מה שגורם לבעירה עם להבה כחולה עדינה.
שימוש זה נפוץ במנות מסורתיות כמו "קרם ברולה", "פלאמבה" או קינוחים עם רום, שבהם הלהבה לא רק מוסיפה אפקט ויזואלי אלא גם מעניקה טעם קרמלי עשיר לסוכר. בפוסט הזה נראה לכם איך תוכלו בקלות לשדרג כל קינוח שתבחרו, גם הפשוט ביותר. אמנם הסוכר כאן לא ישמש אותנו להוספת טעם למנה עצמה (בשונה מקרם ברולה, לדוגמה), אך נקבל את האפקט המרשים של קינוח בוער.
זיכרו להקפיד על כללי הבטיחות באש, במיוחד בסביבת ילדים! חשוב גם להניח קוביות שוכר שאינן ספוגות באלכוהול מתחת לקוביה שנדליק.
השתמשו עם נוזלים שבטוחים למאכל ויש בהם אחוז אלכוהול גבוה – כגון ליקר או תמציות טעם עם אחוזי אלכוהול ( תמצית לימון אמיתית / רום / וכו) . שימו לב לקרוא את המרכיבים ע"ג האריזה ולוודא שיש לפחות 40% אלכוהול בנוזל.
צלחתו את הקינוח שבחרתם על צלחות אישיות. אנחנו ממליצים על קינוח עם מרקם יציב ( ולא גלידה, מוס, וכו'). סופגניה או פרוסת עוגה יעבדו מעולה! (לחלופין , ניתן להבעיר את קוביות הסוכר ישירות על הצלחת עצמה ליד המנה, ובמקרה כזה לא משנה באיזה קינוח אתם משתמשים)
מניחים במרכז כל קינוח 3 קוביות סוכר (קוביות סוכר ניתן למצוא לעיתים קרובות בחנויות תבלינים ובסופרים הגדולים).
בקערה קטנה שמים מספר קוביות סוכר כמספר המנות שרוצים להגיש. מוסיפים כמה טיפות מתמצית האלכוהול שבחרתם ומערבבים.
מניחים מעל שלושת הקוביות את קוביית הסוכר הרביעית , שספוגה באלכוהול (חשוב! שימו לב שרק הקוביה העליונה ספוגה)
הלהבה תבער למשך כ 60-30 שניות, ולכן מומלץ להדליק רק אחרי שכבר מגישים את הקינוח לשולחן.
בעזרת גפרור , מבעירים את קוביית הסוכר העליונה . תוכלו לכבות חלקית את האור בחדר כדי להבליט את האש.
הבעירה נמשכת עד שהאלכוהול נשרף לחלוטין.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!