
6
מנות
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
50 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
עוף שלם צלוי תמיד נותן פרזינטציה מרשימה ומלא טעם. המתכון הזה הוא עם דבש מזוגג ומעוטר בשומשום, אבל אפשר להכין גם עם חלקי עוף רגילים , מהיר וקל וכל סועד יכול לקחת את החלק שהוא אוהב.
מצרכים
- תרסיס שמן
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 6 שיני שום
- 1 עוף, חתוך ל-8 חתיכות (כ-1360 גרם)
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל205 מעלות, ומרססים קלות בשמן תבנית תנור .
2.
במעבד מזון, מערבבים את היין, דבש, שמן, מלח, ושום. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
3.
מעבירים את תערובת הזיגוג לקערה גדולה. מוסיפים את העוף ומערבבים היטב לכיסוי כל חלקי העוף בתערובת.
4.
מניחים את העוף על התבנית המוכנה ומורחים מעל מתערובת הזיגוג שנשארה.
אופים 40-45 דקות, או עד שהעוף מבושל לגמרי.
5.
מפזרים את השומשום על העוף.
המלצה לשדרוג: משתמשים עם הזיגוג כדי להכין עוף שלם: מורחים שוב את הזיגוג כל 20 דקות ואופים בין שעה לשעה וחצי עבור עוף בערך במשקל 2 קילו ב 205 מעלות. מסדרים על מגש את העוף המוכן על מצע כרוב קצוץ או עלי תרד טריים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!