עוף באריסה עם סלט קוסקוס

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

השילוב של האריסה ומיץ הרימונים יוצר מרינדה מושלמת לעוף.

מצרכים

  • 4 חזות עוף ללא עצמות, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס מיץ רימונים
  • 1 כף אריסה ג'יימי גלר
  • שמן זית
  • 1 כוס קוסקוס יבש
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • חופן עלי מנטה טריים, קצוצים
  • חופן כוסברה טריה, קצוצה
  • מיץ מ-1 לימון
  • גרעיני רימון

אופן ההכנה

1.

בקערה בינונית מערבבים את העוף עם מיץ הרימונים, אריסה, ו-1 כף שמן זית. מכסים ומשרים במרינדה במשך 15-30 דקות.

2.

מניחים את הקוסקוס, 1/4 כפית מלח, ומים רותחים בקערת הגשה גדולה. מערבבים, מכסים, ומניחים בצד ל-10 דקות.

3.

מחממים מחבת סוטאז' גדולה ומשמנים בשמן זית, על גבי אש בינונית גבוהה.

מטגנים את קוביות העוף עד להשחמה ובישול מלא, כ 5-10 דקות.

טיפ: כדי לשמור על העסיסיות של העוף, נזהרים לא לבשל יתר על המידה! בודקים אם העוף מוכן: חותכים את אחד מחתיכות העוף ובודקים האם הפנים לבן .

4.

להגשה: מערבבים מעט את הקוסקוס עם מזלג. מסדרים מעל את חתיכות העוף, עגבניות, עשבי תיבול, וגרעיני רימון, ומזלפים במיץ לימון ושמן זית.

מתבלים לפי הטעם המלח ופלפל.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן