
4
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 (1360 גרם) עוף חתוך לשמיניות
- 900 גרם תפוחי אדמה בייבי (אפשר צבעוניים), חצויים או חתוכים לרבעים
- 1 בצל סגול גדול, חתוך ל-8
- 4 שיני שום, כתושות
- 3 כפות עלי רוזמרין טרי או 1 כפית רוזמרין מיובש
- 1/2 כוס יין לבן
- גרידה ומיץ מ-1 לימון
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור
אופן ההכנה
1.
מחממים שמן זית במחבת סוטאז' גדולה על גבי אש בינונית גבוהה.
מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמה,כ 4-6 דקות על כל צד.
מסירים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
2.
מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל מעט צבע, כ-6 דקות.
3.
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות נוספות.
4.
מחזירים את העוף למחבת יחד עם 1/2 כוס מים, רוזמרין, יין, גרידת ומיץ לימון. מבשלים על חום נמוך, מכסים את המחבת, וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים והעוף מבושל לגמרי, כ25-30 דקות.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!