עוף צלוי עם תפוחי אדמה בלימון ורוזמרין

4

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 (1360 גרם) עוף חתוך לשמיניות
  • 900 גרם תפוחי אדמה בייבי (אפשר צבעוניים), חצויים או חתוכים לרבעים
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך ל-8
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות עלי רוזמרין טרי או 1 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/2 כוס יין לבן
  • גרידה ומיץ מ-1 לימון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

1.

מחממים שמן זית במחבת סוטאז' גדולה על גבי אש בינונית גבוהה.

מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמה,כ 4-6 דקות על כל צד.

מסירים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.

2.

מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת  ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל מעט צבע, כ-6 דקות.

 

3.

מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות נוספות.

4.

מחזירים את העוף למחבת יחד עם 1/2 כוס מים, רוזמרין, יין, גרידת ומיץ לימון. מבשלים על חום נמוך, מכסים את המחבת, וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים והעוף מבושל לגמרי, כ25-30 דקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן