סלט חצילים במרינדה עם עגבניות ובזיליקום

4

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

40 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

חצילים מטוגנים הם תמיד תענוג – מומלץ ליהנות מהחצילים במתכון הזה כשהם חמים וטריים ולהפוך את השאריות לסלט טעים שניתן להכין מראש.

מצרכים

  • 1/2 ק'ג חצילים פרוסים דק
  • מלח גס
  • שמן זית לטיגון
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 2 כפות חומץ יין אדום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף אורגנו יבש
  • פלפל שחור גרוס
  • סלסלת עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ, להגשה

אופן ההכנה

1.

פורסים את החצילים ומניחים על מגבת מטבח או נייר סופג, מפזרים מלח ומשהים למשך 15 דקות. מנגבים את עודפי הנוזלים והמלח.

2.

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מטגנים את פרוסות החציל במשך כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג  ומצננים.

3.

בקערה קטנה מערבבים את הבצלים הירוקים, חומץ היין, שמן הזית, השום, האורגנו, מלח ופלפל.

4.

יוצקים את התערובת על החצילים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

 

5.

מגישים עם עגבניות שרי ובזיליקום טרי.

מתכונים נוספים

שומר צלוי עם קריספי קינואה

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן