
6
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
50 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1.5–2 ק'ג שוקיים וירכי עוף
- 1.5 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות
- 2 כפיות ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית כורכום יבש
- 1 כף שום כתוש
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פלפל קאיין
- 2 כוסות ציר מרק עוף
- 2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים וחצויים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות כוסברה, קצוצה
- לעיטור - עלי כוסברה, פרוסות לימון
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה על חום בינוני-גבוה.
מפזרים 1/2 כפית מלח ופלפל על חתיכות העוף.
מניחים את העוף במחבת, כאשר הצד עם העור כלפי מטה, ומבשלים תוך כדי הפיכה מידי פעם, עד שמשחים היטב, כ-15 דקות. מנמיכים את החום לבינוני ומעבירים את העוף לצלחת.
באותה מחבת מוסיפים את קוביות הבצל, הג'ינג'ר, הקינמון, הכורכום, השום, עלה הדפנה, הכמון, הפפריקה והקאיין.
מטגנים יחד תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מתרכך, כ-5 דקות.
מוסיפים את יתרת המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר העוף ומעלים את החום לבינוני-גבוה. מחזירים את העוף למחבת כשהעור כלפי מעלה וממשיכים לבשל על גבי אש קטנה.
בינתיים, מכינים את הזיתים: בסיר קטן מניחים את הזיתים ומוסיפים מים עד לכיסוי הזיתים. מביאים לרתיחה על חום גבוה, מסננים, וחוזרים עוד פעם אחת על התהליך.
מוסיפים את הזיתים המסוננים לעוף במחבת וממשיכים לבשל עד שהעוף מוכן, כ-15 דקות מהרגע שהוחזר למחבת.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים. מגישים מיד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!