אורז צהוב

4

מנות

זמן הכנה

7 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

אני יודעת שזה נשמע כמו הרבה שמן זית, אבל זה באמת עושה את המנה! האורז יוצא חמאתי וורך, אבל לא רך מדי… וכורכום מעולה לבריאות שלכם!

מצרכים

  • 2 כוסות אורז פרסי ( או בסמטי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפות אבקת כורכום

אופן ההכנה

1.

שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים ולא לבנים. מסננים היטב.

2.

מניחים סיר בגודל בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את האורז.

(תשמעו רעש חזק כאילו האורז נדבק לסיר.. זה בסדר!)

מערבבים עם כף עץ במשך 3 דקות.

3.

מוסיפים 1/2 2 כוסות מים, מלח, ואבקת כורכום ומערבבים היטב.

4.

לאחר שהמים רותחים, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מגישים חם או בטמפ' חדר.

מתכונים נוספים

שומר צלוי עם קריספי קינואה

מגש ירקות צלויים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

גזר חריף בסגנון האסלבק

פסטה פסטו עם עוף

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קוגל תפוחי אדמה אישי

קישואים בסגנון איטלקי

תפוחי אדמה פריכים בסיר

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן