אגרול אבוקדו עם רוטב ספייסי

6

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

20 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

מטבל ספייסי
  • 1/3 כוס כוסברה טרייה או 1 כפית כוסברה יבשה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 1 כף עגבניות מיובשות קצוצות דק, מסוננות משמן
אגרול אבוקדו
  • 2 אבוקדו בשלים, מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 6 עלי בצק לאגרול
  • 1 ביצה, טרופה קלות עם 1 כפית מים, שמן זית לטיגון
רוטב אסיאתי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1/2 כפית הויסין
  • 1/4 כפית רוטב צ'ילי שום

אופן ההכנה

1.

מטבל ספייסי: במעבד מזון מערבבים כוסברה, חומץ אורז, דבש, שום וכמון.

טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה היטב .

 

 

2.

בקערה קטנה מערבבים את תערובת הכוסברה עם הבצל, העגבניות, האבוקדו והמלח. מערבבים עד שהתערובת מתגבשת.

3.

אגרול: מניחים דף אגרול לפניכם כך שאחת הפינות פונה כלפי מטה. מניחים כ-2 כפות מהמילוי במרכז הדף.

 

4.

מברישים קלות כל פינה בביצה טרופה. מקפלים את הפינה התחתונה מעל המילוי, מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל כלפי מעלה, תוך הידוק.

מניחים על תבנית אפייה כשהקיפול כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל האגרולים.

5.

ממלאים מחבת גדולה בשמן לעומק של 0.5 ס"מ ומחממים על חום בינוני-נמוך. מטגנים את האגרולים במשך כ-5 דקות, עד שהם פריכים וזהובים מכל הצדדים. הופכים בעזרת מלקחיים כדי לוודא שההשחמה אחידה.

 

6.

רוטב אסיאתי: בקערה קטנה מערבבים רוטב סויה, חומץ, הויסין ורוטב צ'ילי שום.

7.

מגישים את האגרולים לצד המטבלים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

לחם זעתר שטוח

אוזני המן פיצה

אוזן אסאדו

פיצה

קרקר קינואה עם זעתר ללא רידוד

קוגל חלה

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית גבינת שום שמיר וריבת שרי

סופגניית קרם בטטה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן