שומר צלוי עם קריספי קינואה

6

מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

15 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

השומר עשיר באשלגן ומלא ברכיבים תזונתיים שיכולים לתרום לבריאות העצמות.

מצרכים

  • 2 פקעות שומר, פרוסות
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כוס עשבי תיבול טריים לבחירה ( כמו בזיליקום, פטרוזיליה, טימין וכמה מהעלים ירוקים של השומר)
  • גרידה ומיץ מ-1 לימון
  • 1/4 כוס קינואה לא מבושלת

אופן ההכנה

1.

חותכים את השומר: מסירים את הגבעולים והעלים (שומרים את העלים הירוקים לתיבול).

2.

מסירים שכבות חיצוניות קשות אם יש.

3.

מעמידים את פקעת השומר ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס''מ.

4.

מברישים את שני הצדדים ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5.

צולים את הפרוסות על גריל חם-בינוני, עד שמשחימות ורכות למגע. לחלופין, ניתן להניח בתבנית תנור ולצלות בחום עליון (גריל) עד שמשחים.

6.

בינתיים, טורפים את כף שמן הזית הנותרת עם עשבי התיבול, מיץ וגרידת הלימון, מלח ופלפל – לפי הטעם. יוצקים מעל השומר הצלוי.

7.

קולים את הקינואה: שוטפים היטב, מסננים ומעבירים למחבת על חום בינוני-גבוה. מערבבים עד שהקינואה מתייבשת, מתחילה להשחים ואפילו לקפוץ – זה סימן שהיא מוכנה.

מסירים מהאש ומניחים בצד עד לשימוש.

8.

מפזרים את הקינואה הקלויה מעל השומר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

לפת ערמונים ותפוחים בבישול ארוך

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן