
4-6 מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
20 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
נאצ'וס הם חטיף מקסיקני פופולרי שעשוי מצ'יפס טורטייה פריך – משולשים דקים וקלויים מתירס. לרוב מגישים אותם עם תוספות עשירות כמו גבינה נמסה, גוואקמולה, סלסה, חלפיניו, שעועית, ושמנת חמוצה. זה מאכל צבעוני, כיפי, ומשביע, שמתאים לארוחה קלילה, לאירוח, או פשוט לבילוי משפחתי כיפי במטבח. הכי טעים כשמעמיסים עליו כמה שיותר תוספות:)
מצרכים
- 1/2 כוס אורז ,מבושל לפי הוראות היצרן
- תרסיס שמן קנולה
- 1 שקית (כ0255 גרם) דוריטוס בטעם טבעי או צ'יפס טורטייה
- 1 פלפל אדום קטן, ללא גרעינים וחתוך גס
- 1/2 בצל סגול בינוני, חתוך גס
- 1 קופסה (כ-425 גרם) שעועית שחורה, שטופה ומסוננת
- 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת, מחולקת
- 1 פלפל חלפיניו, חצוי, ללא גרעינים ופרוס דק
- 3 אבוקדו בשלים
- מיץ סחוט מליים או לימון אחד
- 1 כפית כוסברה טרייה קצוצה
- 1 כף בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס עגבניות קצוצות דק
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 צנצנת סלסה או מטבוחה מוכנה (כ-340 גרם)
- 1 מיכל שמנת חמוצה (כ 220 גרם)
אופן ההכנה
מבשלים את האורז לפי הוראות האריזה ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים תבנית אפייה בגודל 28×43 ס''מ (או מגש אפייה חסין חום) בתרסיס שמן. מפזרים את הצ'יפס על התבנית – אפשר שיתחפפו מעט אחד על השני.
בקערה מערבבים את הפלפל, הבצל, השעועית והאורז.
בעזרת כף מפזרים את התערובת על הצ'יפס שווה בשווה.
מפזרים מעל חצי מהגבינה ואת פרוסות החלפיניו.
אופים כ-10 דקות, ומסובבים את התבנית לאחר 5 דקות.
בינתיים מכינים את הגוואקמולה: חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגרעינים, ומעבירים לקערה. מועכים ומערבבים פנימה את מיץ הליים או לימון, כוסברה, בצל, עגבניות ומלח.
מגישים את הנאצ'וס כשהם חמים, לצד גוואקמולה, סלסה ושמנת חמוצה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!