פשטידת שכבות ירקות ובצק פריך

1

פשטידה

זמן הכנה:

15 דק

זמן כולל:

75 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

בצק הפשטידה
  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם נטורינה או כוס שמן (יתפורר יותר)
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • מעט מים פי הצורך
שכבת הירקות
  • תפו"א בינוניים
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 קישואים בינוניים
  • 2 כוסות כרוב לבן קצוץ
  • 4 ביצים
  • 3 כפות אבקת מרק בצל
  • 1 כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן + 2 כפות שמן
  • קצח או שומשום לפיזור על הפשטידה

אופן ההכנה

1.

הכנת הבצק: 

מעבדים יחד את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד,

אם אין מעבד מזון חלבי אפשר ללוש במיקסר או ביד

(בתחילה הוא יראה כאילו לא מתאחד אבל אחרי כמה דקות הוא יתאחד ויהפוך לבצק מעולה).

2.

אם יש צורך מוסיפים טיפה מים, אם יצא דביק מדי מוספים עוד קמח, זה תלוי בסוג הקמח.

3.

יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3/4 שעה עד שעה.

4.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.

5.

חותכים 2 עיגולים בגודל התבנית.

6.

עיגול אחד מניחים בתבנית על נייר אפיה. את השני שומרים בצד.

7.

הכנת הירקות: 

קוצצים בצל ומטגנים ב-2 כפות שמן להשחמה נאה. מחלקים ל-2. 

8.

מגרדים תפו''א במעבד מזון במגרת דקה. מחלקים ל-2.

9.

מגרדים גזר ומוספים לחצי מכמות תפוחי האדמה האדמה.

10.

מוסיפים 2 ביצים, 1/2 כוס קמח, 1.5 כפות אבקת מרק בצל, 1/4 כוס שמן, מלח ופלפל, מערבבים היטב לתערובת אחידה.

11.

יוצקים על הבצק שבתנור ומיישרים. 

12.

מניחים מעל התערובת הזו את עיגול הבצק השני. 

13.

מגרדים קישואים במעבד מזון במגרדת דקה.

14.

מוסיפים את הבצל המטוגן ,תפוחי האדמה הנותרים ואת הכרוב.

15.

מוסיפים 2 ביצים, 1/2 כוס קמח, 1.5 כפות אבקת מרק בצל, 1/4 כוס שמן, מלח ופלפל.

16.

מערבבים היטב לתערובת אחידה, יוצקים על הבצק שבתנור ומיישרים.

17.

מפזרים קצח או שומשום ואופים ב 180 מעלות שעה.

תנאי אחסון: במקרר שלושה-ארבעה ימים. בהקפאה לאורך זמן. יש להעביר מההקפאה ישירות לחימום ללא הפשרה.

מתכונים נוספים

קוגל תפוחי אדמה

פשטידת פטריות

קוגל תפוחי אדמה במחבת

פשטידת אננס לפסח

קוגל חלה

פאי רועים בגרסה בריאה

פריטטה ים תיכונית

פשטידת פלפלים קלויים וגבינה

פשטידת ירקות מכל הבא ליד

פשטידת ברוקולי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן