לביבות ירק

22

לביבות

זמן הכנה:

10 דק

זמן כולל:

10 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מתאימים כתוספת או בארוחת בוקר חגיגית בחול המועד לצד גבינות וירקות.

מצרכים

  • 1/2 שקית תערובת לקט ירקות קפוא (שעועית, אפונה, גזר ותירס) מופשר
  • 4 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף זרעי פשתן (לא חובה)
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1-1.5 כוסות קמח

אופן ההכנה

1.

הכנת הלביבות: 

מערבבים ביצים, שמן ותבלינים בקערה.

2.

מוסיפים את הירקות ואת הקמח. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.

3.

אם התערובת (העוטפת את הירקות) נוזלית, מוסיפים עוד קמח עד שהיא לא נוזלית ויציבה.

4.

משמנים מחבת טפלון במעט שמן ובעזרת כף מורידים תלוליות של התערובת למחבת.

5.

משטחים מעט בעזרת הכף. מטגנים כ-2 דקות מכל צד על אש נמוכה.

6.

מגישים חם (והאמת- טעים גם קר!).

7.

הערה: אפשר לגוון בירקות, או להשתמש רק בירק אחד כמו תירס למשל על מנת לקבל לביבות תירס.

תנאי אחסון: במקרר ארבעה-חמישה ימים. בהקפאה לאורך זמן. 

 

מתכונים נוספים

גביניות מלוחות

לביבות קישואים עם מטבל צזיקי

לאטקס בגירסה בריאה

סליידר דג מטוגן בבלילת בירה ולביבות תפוחי אדמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה עם ביצה מטוגנת וגבינה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה ואגסים עלומים

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

לביבות תפוחי אדמה (לאטקס)

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן