עוגת גלידה

1

תבנית חד''פ ענקית

זמן הכנה:

25 דק

זמן כולל:

105 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

בסיס
  • 4 ביצים
  • 135 מ"ל שמן
  • 300 גרם סוכר
  • 70 גרם קקאו
  • 145 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
גלידה
  • 8 ביצים מופרדות
  • 150 גרם סוכר
  • 500 מ"ל ריצ'
  • 4 כפות (= 4 שקיות) סוכר וניל
קצפת
  • 250 מ"ל ריצ'
  • 1חבילה פודינג וניל
קישוט
  • שברי עוגיות אוראו או עוגיה דומה

אופן ההכנה

1.

בסיס העוגה: 

מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס.

2.

משטחים בשכבה אחידה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בנייר אפיה.

3.

אופים ב 180 מעלות 20-22 דקות, מקררים את העוגה.

 

4.

הכנת הגלידה: מקציפים חלבונים לקצף קל, מוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף נוקשה יחסית.

5.

מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים ריצ' (לא מוקצף) וחלמונים.

6.

מערבבים ומעלים חזרה את מהירות ההקצפה.

(יתכן שיראה בתחילה שהגלידה נופלת ונעשית נוזלית מדי אבל אחרי כשתי דקות היא תתחיל להתייצב שוב,

היא לא אמורה להיות נוקשה כמו הקצף ההתחלתי של החלבונים והסוכר.)

7.

יוצקים את הגלידה על העוגה הקרה. 

8.

הכנת הקצפת: 

מקציפים ריצ' לקצף יציב ומוסיפים פודינג וניל.

9.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים פסים באלכסון על הגלידה.

10.

מפזרים שברי עוגיות אוראו ומקפיאים.

11.

מוציאים מההקפאה מספר דקות לפני ההגשה, פורסים לריבועים.

12.

טיפ: אפשר לחתוך את עוגת הגלידה למלבנים באורך רוחב התבנית וברוחב של כ-10 ס''מ ולפרוס מלבנים.

תנאי אחסון: בהקפאה לאורך זמן.

מתכונים נוספים

מיני מגנום בננה תמר פקאן

גלידת פיסטוק וניל

"סאנדיי" פודינג בננה קרמל

סאנדיי שוקולד וקהלואה

סאנדיי מלוח-מתוק

קעריות משוקולד להגשת קינוחים

ארטיק אבטיח

רוטב קרמל מהיר

פירות צלויים עם שמן זית וגלידה

קוביות שייק קפואות

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן