גלידת פיסטוק וניל

24

כוסות קינוח

זמן הכנה:

20 דק

זמן כולל:

40 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

  • 8 ביצים מופרדות
  • 150 גרם סוכר
  • 500 מ"ל ריצ'
  • 4 סוכר וניל
  • 2 כפיות מחית פיסטוק
  • מעט תמצית פיסטוק (אפשרי שקדים תמצית שקדים)
  • צבע מאכל ירוק, עדיף ג'ל
  • פיסטוקים גרוסים לקישוט
  • 24 כוסות קינוח

אופן ההכנה

1.

מקציפים חלבונים לקצף קל, מוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף נוקשה יחסית.

2.

מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים ריצ' (לא מוקצף), חלמונים וסוכר וניל.

3.

מערבבים ומעלים חזרה מהירות הקצפה. (יתכן שיראה בתחילה שהגלידה נופלת ונעשית נוזלית מדי אבל אחרי כשתי דקות היא תתחיל להתייצב שוב. היא לא אמורה להיות נוקשה כמו הקצף ההתחלתי של החלבונים והסוכר.)

4.

מחלקים ל2 כמויות. 

5.

לאחת הכמויות מוסיפים מחית פיסטוק, תמצית פיסטוק וצבע מאכל ואת הכמות השניה משאירים כמו שהיא.

6.

ממלאים בכל כוס קינוח מגלידת הוניל ומעליה מגלידת הפיסטוק (אין צורך להקפיא בין השכבות אבל צריך למלא בזהירות).

7.

לקבלת דוגמא אלכסונית כמו בתמונה: מניחים את כוסות הקינוח בתבנית ביצים באלכסון וממלאים באלכסון מהגלידה הלבנה ולאחר מכן בזהירות מגלידת הפיסטוק. לאחר המילוי אפשר ליישר את הכוסות – השכבות לא יתערבבו וצורת האלכסון תישאר.

8.

מקשטים בשברי פיסטוק ומקפיאים

9.

טיפ: אפשר לקשט בקצפיות מיני קנויות, חתיכות שוקולד וכו'

תנאי אחסון: בהקפאה לאורך זמן

מתכונים נוספים

מיני מגנום בננה תמר פקאן

עוגת גלידה

"סאנדיי" פודינג בננה קרמל

סאנדיי שוקולד וקהלואה

סאנדיי מלוח-מתוק

קעריות משוקולד להגשת קינוחים

ארטיק אבטיח

רוטב קרמל מהיר

פירות צלויים עם שמן זית וגלידה

קוביות שייק קפואות

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן